De automatisering van de ZZP-kostenstructuur

Als u dit leest, dan heeft u een pensioenrekening met ZZP-kostenstructuur bij Brand New Day. Dat betekent dat we gedurende het jaar de ‘normale’ kosten bij u afschrijven, maar jaarlijks achteraf berekenen of u met zo’n ZZP-kostenstructuur goedkoper uit bent. Niet ideaal, en daarom gaan we de ZZP-kosten binnenkort automatisch afschrijven. Hieronder leest u wat dat voor u betekent.

Praktische vragen

Waarom gaan jullie de rekening automatiseren?

Dit waren we al sinds de invoering van de zzp-kostenstructuur van plan. Toen kwam er helaas wat uitstel… maar geen afstel dus. De automatisering maakt de boel een stuk makkelijker: u ziet zelf in MijnBND terug welke kosten u betaalt en waarvoor, en wij hoeven niet jaarlijks een berekening te maken om de kosten te verrekenen.

Wanneer gaan jullie de rekening omzetten?

De omzetting vindt plaats op 17 februari.

Wat zijn mijn opties?

U heeft twee opties:

 

  1. U kiest voor een ‘normale’ pensioenrekening. Dit is met het saldo dat op uw rekening staat de voordeligste optie. Er zijn bovendien geen nadelen van deze rekening ten opzichtevan uw huidige rekening. Wilt u zo’n rekening? Laat dit ons dan weten als reactie op de mail die wij u stuurden! 
  2. U kiest voor een geautomatiseerde ZZP-pensioenrekening. Let wel: dit is de minst voordelige optie voor u en biedt u bovendien geen extra voordelen ten opzichte van de ‘normale’ pensioenrekening. 
Moet ik actie ondernemen?

Wilt u de voordeligste optie (een ‘normale’ pensioenrekening)? Laat dit ons dan weten als reactie op de mail die wij u stuurden. U behoudt dan gewoon dezelfde rekening als nu en uw rekening wordt niet omgezet naar een andere rekening.

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Stuurt u ons geen mail? Dan moeten wij uw rekening omzetten naar een geautomatiseerde ZZP-pensioenrekening. Let erop dat dit in uw geval de minst voordelige optie is en dat u dus beter kunt kiezen voor een ‘normale’ pensioenrekening.

Blijft mijn rekeningnummer hetzelfde?

Ja. Uw rekeningnummer (het IBAN dat bij uw pensioenrekening hoort) blijft gewoon hetzelfde.

Verandert er – buiten de kosten om – iets als ik voor een ‘normale’ pensioenrekening kies?

Nee. Uw rekeningnummer blijft hetzelfde en u blijft op precies dezelfde manier beleggen.

Ik wil nu liever een ‘normale’ pensioenrekening. Kan ik later alsnog switchen naar een pensioenrekening met ZZP-kostenstructuur?

Ja, dit is mogelijk. Tegen de tijd dat onze ZZP-pensioenrekening goedkoper voor u is, kunt u switchen naar zo’n rekening. Tegen die tijd kunt u daarvoor contact met ons opnemen.

Kan ik inloggen in MBND tijdens de omzetting

Nee, om de omzetting zo soepel mogelijk te laten verlopen voor iedereen is het helaas nodig om uw MBND tijdelijk gesloten te houden. Dit zal voor een periode van uiterlijk een week zijn, van 11 tot 18 februari. U kunt in deze periode dus tijdelijk niet bij uw rekening(en) en u kunt tijdelijk geen wijzigingen doorgeven.

Heeft u iets dat met spoed geregeld moet worden? Bel dan onze klantenservice op 020-585310.

De kosten

Op welke manier gaan jullie de kosten straks afschrijven?

De kosten rekenen wij straks door beleggingen te verkopen uit het fonds waarin u het meeste geld belegt. Staat er geld in cash op de rekening? Dan onttrekken we de servicekosten daaruit.

Welke kosten betaal ik nu en straks?

Momenteel betaalt u ons de volgende kosten. Wij bekijken echter jaarlijks achteraf of u goedkoper uit bent met deze kosten. Dat is momenteel niet het geval. 

Soort kosten Hoeveel? Toelichting
Stortingskosten 0,50% Over iedere storting die u doet
Servicekosten 0,25% Dit betaalt u jaarlijks over het totale bedrag dat op de rekening staat
Fondskosten 0,15% tot 0,26% per fonds Afhankelijk van de door u gekozen fondsen
Vaste kosten €60 Dit bedrag schrijven we jaarlijks van uw rekening af

 

In uw geval is kiezen voor een ‘normale’ pensioenrekening goedkoper. In dat geval betaalt u ons de volgende kosten:

Soort kosten Hoeveel? Toelichting
Stortingskosten 0,50% Over iedere storting die u doet
Servicekosten 0,44% Dit betaalt u jaarlijks over het totale bedrag dat op de rekening staat
Fondskosten 0,15% tot 0,26% per fonds Afhankelijk van de door u gekozen fondsen
Wanneer en hoe vaak schrijven jullie de kosten af?

De kosten schrijven wij altijd eenmaal per kalenderkwartaal af. Dit doen we aan het einde van de maand waarin we de kosten afschrijven.

Betaal ik kosten voor de omzetting van mijn rekening?

Nee. Voor de omzetting van de rekening betaalt u ons niets.

Kan ik nog opdrachten in MijnBND invoeren als de kosten worden afgeschreven?

Ja. Op het moment dat er kosten worden afgeschreven, kunt u nog gewoon wijzigingen doorvoeren aan uw rekening.

Blijf ik dezelfde kosten betalen?

De beheerkosten zijn opgesplitst in de twee kosten die u eigenlijk betaalt: de fondskosten en variabele servicekosten. Hierdoor kunnen uw kosten een licht wijzigen, bijvoorbeeld als u belegt in ons BND Small Cap of Emerging Market Wereld Indexfonds. Dit zijn fondsen met iets hogere fondskosten. Voor meer info over de kosten, klik hier. Of kijk voor de kosten per fonds op deze pagina.