De automatisering van de ZZP-kostenstructuur

Als u dit leest, dan heeft u een pensioenrekening met ZZP-kostenstructuur bij Brand New Day. Dat betekent dat we gedurende het jaar de ‘normale’ kosten bij u afschrijven, maar jaarlijks achteraf berekenen of u met zo’n ZZP-kostenstructuur goedkoper uit bent. Niet ideaal, en daarom gaan we de ZZP-kosten binnenkort automatisch afschrijven. Hieronder leest u wat dat voor u betekent.

Praktische vragen

Waarom gaan jullie de rekening automatiseren?

Dit waren we al sinds de invoering van de zzp-kostenstructuur van plan. Toen kwam er helaas wat uitstel… maar geen afstel dus. De automatisering maakt de boel een stuk makkelijker: u ziet zelf in MijnBND terug welke kosten u betaalt en waarvoor, en wij hoeven niet jaarlijks een berekening te maken om de kosten te verrekenen.

Wanneer gaan jullie de rekening omzetten?

De omzetting vindt plaats op 17 februari.

Wat verandert er nu precies?

De kosten worden straks automatisch afgeschreven en uw rekening krijgt een ‘officieel’ naampje. Ook belegt u straks niet meer in een vast model. Dat heeft overigens geen invloed meer op uw fonds- en risicoverdeling. U blijft in precies dezelfde fondsen beleggen, alleen verdwijnt de mogelijkheid om een vast model te kiezen. 

Verder blijft alles dus hetzelfde: uw fonds- en risicoverdeling blijft gelijk, u kunt nog steeds kosteloos switchen tussen fondsen en behoudt gewoon hetzelfde rekeningnummer. 

Blijft mijn rekeningnummer hetzelfde?

Ja. Uw rekeningnummer (het IBAN dat bij uw pensioenrekening hoort) blijft gewoon hetzelfde.

Moet ik actie ondernemen?

Nauwelijks: na het omzetten hoeft u alleen even akkoord te gaan met de nieuwe productvoorwaarden van de geautomatiseerde rekening. Deze voorwaarden verschijnen tegen die tijd automatisch in MijnBND.

Kan ik inloggen in MBND tijdens de omzetting?

Nee, om de omzetting zo soepel mogelijk te laten verlopen voor iedereen is het helaas nodig om uw MBND tijdelijk gesloten te houden. Dit zal voor een periode van uiterlijk een week zijn, van 11 tot 18 februari. U kunt in deze periode dus tijdelijk niet bij uw rekening(en) en u kunt tijdelijk geen wijzigingen doorgeven.

Heeft u iets dat met spoed geregeld moet worden? Bel dan onze klantenservice op 020-585310.

De kosten

Op welke manier gaan jullie de kosten straks afschrijven?

De kosten rekenen wij straks door beleggingen te verkopen uit het fonds waarin u het meeste geld belegt. Staat er geld in cash op de rekening? Dan onttrekken we de servicekosten daaruit.

Blijf ik dezelfde kosten betalen?

De beheerkosten zijn opgesplitst in de twee kosten die u eigenlijk betaalt: de fondskosten en variabele servicekosten. Hierdoor kunnen uw kosten iets wijzigen, bijvoorbeeld als u belegt in ons BND Small Cap of Emerging Market Wereld Indexfonds. Dit zijn fondsen met iets hogere fondskosten. Voor meer info over de kosten, klik hier. Of kijk voor de kosten per fonds op deze pagina.

Wanneer en hoe vaak schrijven jullie de kosten af?

De kosten schrijven wij altijd eenmaal per kalenderkwartaal af. Dit doen we altijd aan het einde van de maand.

Betaal ik kosten voor de omzetting van mijn rekening?

Nee. Voor de omzetting van de rekening betaalt u ons niets.

Kan ik nog opdrachten in MijnBND invoeren als de kosten worden afgeschreven?

Ja. Op het moment dat er kosten worden afgeschreven, kunt u nog gewoon wijzigingen doorvoeren aan uw rekening.