Vrij beleggen

Met uw beleggingsrekening heeft u in MijnBND de keuze tussen modelbeleggen en vrij beleggen. In het eerste geval geeft u zoveel mogelijk werk uit handen: u belegt dan in een vaste modelportefeuille met vaste fondsverdeling. Kiest u voor vrij beleggen? Dan bepaalt u helemaal zelf in welke fondsen u belegt.

In welke fondsen kunt u beleggen?

Kiest u voor vrij beleggen? Dan stelt u zelf uw beleggingen samen uit 8 aandelenfondsen en/of 6 obligatiefondsen. Wilt u meer over informatie over alle fondsen waarin u bij Brand New Day kunt beleggen? Klik dan op de link hieronder.

In welke fondsen kunt u beleggen?

Kiest u voor vrij beleggen? Dan stelt u zelf uw beleggingen samen uit 8 aandelenfondsen en/of 6 obligatiefondsen. Klik op een fonds voor (historische) koersen en meer informatie.

Automatische risicoafbouw?

In MijnBND kunt u kiezen voor automatische risicoafbouw. Als u dat doet, gaan wij uw geld vanaf 15 jaar vóór de einddatum steeds iets veiliger beleggen. We verkopen dan ieder jaar een deel van uw aandelen, en kopen daar veiligere obligaties voor terug. U bepaalt zelf of u automatische risicoafbouw aan- of uitzet.

stairs_GREEN

Automatisch herbalanceren

Stel: u belegt voor 70% in een aandelenfonds en voor 30% in een obligatiefonds. Als de koers van dat aandelenfonds veel harder stijgt (of daalt) dan het obligatiefonds, dan belegt u op den duur waarschijnlijk een groter deel van uw vermogen in dat aandelenfonds.

Het kan dus voorkomen dat u op een gegeven moment 75% van uw vermogen in dat aandelenfonds belegt, alleen maar omdat de koers daarvan hard is gestegen. Zo ontstaat er ‘scheefgroei’ in uw fondsverdeling.

U kunt dit oplossen door automatisch herbalanceren aan te zetten in MijnBNND. Wij voeren dan eenmaal per jaar een wijziging uit om uw fonds- en risicoverdeling terug te brengen naar de door u gekozen verdeling. U kunt automatisch herbalanceren op ieder moment aan- of uitzetten.

Hoe past u de beleggingen aan?

Wilt u weten hoe u zelf uw fonds- en risicoverdeling instelt? We leggen het u in een videootje van 2 minuutjes uit.

lamp1_GREEN
heart_GREEN

U zit nergens aan vast

Kiest u voor vrij beleggen, maar wilt u later toch overstappen naar modelbeleggen? Dat is geen enkel probleem. Switchen tussen vrij beleggen en modelbeleggen is helemaal gratis en kunt u dus zo vaak doen als u wilt.

Vind een adviseur

Natuurlijk hebben we verstand van zaken, maar wij geven geen advies. Wilt u wel graag advies over uw beleggingen? Dan kunt u contact zoeken met een financieel adviseur. Bij Brand New Day kennen we er nog wel een paar.