Dit verandert er na de omzetting naar Brand New Day Bank

U krijgt straks een rekening bij Brand New Day Bank. Met een eigen IBAN, de keuze uit een hoop nieuwe fondsen en de mogelijkheid om dagelijks beleggingen aan te kopen. Maar da’s lang niet het enige dat straks verandert. Hieronder laten we u zien wat u straks kunt verwachten van uw rekening bij Brand New Day Bank.

Let op: wilt u iets wijzigen aan uw beleggingen en heeft u een adviseur die aan uw rekening gekoppeld is? Neem dan even contact op met uw adviseur. Hij of zij helpt u graag.

piggybank_GREEN

Sneller handelen

Momenteel bent u gebonden aan specifieke handelsmomenten als u beleggingen wilt aan- of verkopen. Dat is straks verleden tijd. Bij Brand New Day Bank kunt u namelijk een stuk sneller beleggingen aan- en verkopen.  Hier leest u meer over het handelen bij Brand New Day Bank.

Meer fondsen om in te beleggen

U kunt uw geld straks beleggen in een stuk meer fondsen dan u nu gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan het BND Pacific Indexfonds, het BND Amerika Indexfonds of het BND Wereld Obligatie indexfonds. Bovendien kunt u straks beleggen in meerdere obligatiefondsen tegelijkertijd, iets dat momenteel nog niet mogelijk is. Op deze pagina vindt u een overzicht van de nieuwe fondsen bij Brand New Day Bank.

graph_people_GREEN_D

U gaat in andere fondsen beleggen

Dat klinkt ingrijpender dan het is. Want de fondsen waarin u straks gaat beleggen zijn vrijwel identiek aan de fondsen waarin u momenteel belegt. De meeste van onze bankfondsen hebben namelijk precies dezelfde samenstelling als de fondsen waarin u nu belegt. Belegt u bijvoorbeeld in ons standaard aandelenfonds, het BND Wereld Indexfonds Hedged? Dan gaat u straks beleggen in het BND Wereld Indexfonds Hedged-C. Hiermee belegt u in precies dezelfde aandelen als u nu doet. Wel zal het aantal beleggingen afwijken van uw huidige aantal. Dat komt doordat onze bankfondsen een andere startdatum en mogelijk een andere startkoers kenden. Dit heeft uiteraard geen invloed op de waarde van uw vermogen of uw rendement. Op het bovenstaande zijn enkele uitzonderingen van toepassing. Hier leest u daar meer over.

Hieronder vindt u een overzicht van alle bankfondsen die de huidige fondsen gaan vervangen.

Huidig fonds Nieuw bankfonds
BND Wereld Indexfonds Hedged BND Wereld Indexfonds C-Hedged
BND Wereld Indexfonds-Unhedged BND Wereld Indexfonds C-Unhedged
BND Duurzaam Wereld Indexfonds-A BND Duurzaam Wereld Indexfonds-C
BND Emerging Markets Indexfonds BND Emerging Markets Indexfonds-B
BND Small Cap Wereld Indexfonds BND Small Cap Wereld Indexfonds-B
BND Euro Obligatie Indexfonds – 50% in BND Euro Staatsobligatie Indexfonds
– 50% in BND Euro Investment Grade Obligatie Indexfonds
BND Euro Staatsobligatiefonds Kort BND Euro Staatsobligatie Indexfonds
BND Euro Staatsobligatiefonds Kort Inflatie BND Euro Staatsobligatie Indexfonds Inflatie
BND Euro Staatsobligatiefonds Lang BND Euro Staatsobligatie Indexfonds
BND Euro Staatsobligatiefonds Lang Inflatie BND Euro Staatsobligatie Indexfonds Inflatie

Een nieuw rekeningnummer

Uw rekening krijgt straks een eigen IBAN. Dit heeft als groot voordeel dat u straks direct geld kunt overboeken naar het IBAN dat bij uw rekening hoort. Doet u een (periodieke) storting? Dan kunt u als tenaamstelling gewoon uw eigen naam gebruiken. U ontvangt nadat uw rekening is omgezet direct een mail van ons met uw nieuwe rekeningnummer(s). Maar u vindt  het IBAN dat bij uw rekening hoort straks natuurlijk ook gewoon terug in MijnBND.

heart_GREEN
eggs_forks_GREEN

De mogelijkheid om uw geld in cash aan te houden

Naast een ruimere fondskeuze kunt u er straks ook voor kiezen om uw geld tijdelijk onbelegd te laten staan op de rekening. Wilt u tijdelijk geen risico nemen? Dan kunt u (een deel van) uw belegde vermogen in cash aanhouden op de rekening. Over het bedrag in cash ontvangt u geen rente. Het switchen tussen fondsen en de cashallocatie werkt net als een normale switchorder: u betaalt hiervoor dus geen kosten, ook als u later weer terug switcht naar een beleggingsfonds.

Modelbeleggen

Momenteel stelt u zelf uw risico- en fondsverdeling in via MijnBND. Met een bankrekening heeft u straks de mogelijkheid tussen vrij beleggen en modelbeleggen. Vrij beleggen spreekt voor zich: u bepaalt dan helemaal zelf in welke fondsen u belegt. Kiest u voor modelbeleggen? Dan beleggen wij uw geld automatisch in een model met een vaste fonds- en risicoverdeling. Deze modellen variëren van een zeer offensief tot een zeer defensief model: u kunt zelf een model kiezen dat bij u past. Mocht u in de tussentijd willen switchen van modelbeleggen naar vrij beleggen of andersom, dan betaalt u hiervoor geen kosten. Hier leest u meer over de verschillende fondsen en voorwaarden van modelbeleggen.

stairs_GREEN
hearts_GREEN

Extra identificatiestappen

Als financiële instelling zijn wij verplicht om u als klant te identificeren. Een groot deel van uw gegevens nemen we gewoon over en hoeft u dus niet opnieuw in te vullen, maar we moeten u nog wel wat aanvullende vragen stellen. Een paar vragen maar, stelt niet veel voor. Deze vragen verschijnen nadat de omzetting voltooid is automatisch in MijnBND. Voordat u deze identificatiestappen heeft voltooid, kunt u nog geen wijzigingen doorvoeren aan uw rekening. Hier vindt u meer informatie over de extra identificatiestappen.

Nieuwe productvoorwaarden

Niet de meest spannende verandering, maar wel belangrijk. Voor uw bankrekening gelden namelijk andere productvoorwaarden. Die voorwaarden vindt u hieronder. Nadat uw rekening is omgezet naar een bankrekening, vragen we u in MijnBND om deze productvoorwaarden te accepteren.

MijnBND is tijdelijk niet beschikbaar

Om die hele omzetting probleemloos te kunnen uitvoeren, zijn we genoodzaakt om MijnBND straks even dicht te zetten. Dit duurt waarschijnlijk 6 werkdagen. Zo voorkomen we dat er tijdens de omzetting nog wijzigingen aan rekeningen worden doorgevoerd. In die 6 werkdagen kunt u dus even niet inloggen, geen rekeninggegevens inzien en geen wijzigingen of orders doorvoeren. Zodra u uw rekening weer kunt inzien, brengen we u daarvan per mail direct op de hoogte.

Dezelfde kosten, maar anders in rekening gebracht

U blijft natuurlijk gewoon dezelfde lage kosten betalen om te beleggen. Wel verandert er wat in de manier waarop we die rekenen. Momenteel betaalt u beheerkosten. Die kosten bestaan uit de fondskosten (variërend van 0,15% tot 0,26% per jaar) en de servicekosten (0,44% per jaar) en worden verrekend met de koers van de fondsen waarin u belegt. De fondskosten blijven we verrekenen in de koers. De servicekosten worden straks ieder kwartaal in rekening gebracht over het voorgaand kwartaal. Hiervoor verkopen we participaties uit het fonds dat op het moment van verrekening de meeste waarde heeft. Staat er op het moment van afschrijven geld in de Cashallocatie? Dan onttrekken we de servicekosten altijd daaruit. U kunt de afschrijving van de kosten altijd terugzien in MijnBND.

hammer_GREEN