De veiligheid van uw beleggingen

Uw beleggingen op uw Brand New Day rekening zijn via een bewaarbedrijf juridisch afgescheiden van Brand New Day. Hoe zit dat precies?

Het vermogen in de beleggingsfondsen

De beleggingsrekeningen die u via deze site opent, worden door Brand New Day Vermogensopbouw N.V. aangeboden. De beleggingen die u via uw rekening in de BND-fondsen aanhoudt, zijn in een apart bewaarbedrijf ondergebracht.

Dit bewaarbedrijf, Stichting Klantvermogen Brand New Day, is juridisch afgescheiden van Brand New Day Vermogensopbouw N.V. Als wij ooit failliet gaan, valt dit bewaarbedrijf dus altijd buiten de faillissementsboedel. Dat is juridisch zo geregeld. De beleggingen die op uw rekening staan, blijven dan gewoon van u. Ongeacht de waarde. Daar kan geen enkele schuldeiser aankomen.

Een geldstorting op uw rekening

Als Brand New Day Vermogensopbouw N.V. failliet gaat, krijgt u ook het geld dat u naar uw beleggingsrekening heeft overgemaakt maar nog niet belegd is, volledig terug.

Het geld dat u naar uw beleggingsrekening overmaakt, wordt 1x per maand belegd: op de eerste handelsdag van de maand (vrijwel altijd de eerste werkdag van de maand). Als Brand New Day Vermogensopbouw N.V. failliet gaat in de korte periode tussen uw storting en het handelsmoment, krijgt u ook deze geldstorting gewoon terug. Uw geldstorting wordt namelijk ook direct naar het bewaarbedrijf overgemaakt. Het komt dus niet op een rekening van Brand New Day en valt daarom bij ons faillissement ook buiten de boedel.

Het bewaarbedrijf houdt dit geld (tot het belegd wordt) aan op een geldrekening van KAS Bank. Pas als KAS Bank tussen het moment dat u geld stort en dat het belegd wordt failliet gaat, bestaat de kans dat u (een deel) van die geldstorting kwijt bent.

Veilig genoeg?

Open dan direct een rekening!