De veiligheid van uw geld

Wij gaan niet failliet. Dat weten wij zeker. Maar u heeft groot gelijk als u ons niet op onze blauwe ogen gelooft. Mooie woorden bieden geen bescherming, goede regelingen wel. Hieronder leest u hoe uw spaargeld en beleggingen beschermd zijn als Brand New Day toch failliet gaat.

heart_YELLOW

De veiligheid van uw spaargeld

Het spaargeld dat u op een spaarrekening, een pensioenrekening-sparen en een lijfrente-uitkering aanhoudt, staat bij Brand New Day Bank NV. En zoals bij alle Nederlandse banken wordt uw spaargeld door het depositogarantiestelsel beschermd. Dat betekent dat het geld dat u op al uw spaarrekeningen én het geld dat u cash op uw beleggingsrekening aanhoudt bij Brand New Day Bank NV in totaal wordt gegarandeerd tot € 100.000 per persoon.

Veiligheid van uw beleggingen

Het belegde vermogen in alle BND-beleggingsfondsen is juridisch afgescheiden van Brand New Day zelf. Dit betekent dat bij een faillissement van Brand New Day de schuldeisers geen aanspraak kunnen maken op uw vermogen dat is belegd in de beleggingsfondsen. Ongeacht de omvang.

Als u via deze website of via een adviseur een beleggingsrekening opent, heeft u een rekening bij Brand New Day Vermogensopbouw NV. Sommige van onze klanten hebben echter een beleggingsrekening bij Brand New Day Bank NV. Voor beide onderdelen van Brand New Day is de bescherming van het belegde vermogen juridisch net wat anders geregeld.

hammer_YELLOW
phone_YELLOW

Toezicht

We zijn een gezond en winstgevend bedrijf met een stevige basis van zo’n 300.000 tevreden klanten. En we kennen het klappen van de financiële zweep, want dit is de tweede Nederlandse bank die we oprichten. We komen dus niet uit een ei.

Brand New Day is een authentiek bedrijf, beetje branchevreemd soms, maar financieel zéér behoudend. Zo zijn we bijvoorbeeld schuldenvrij (op wat nog te betalen rekeningen na dan, moeten we er van de accountant bij vermelden).

Leuk allemaal, denkt u. En dat is ook zo. Neem het voor kennisgeving aan, want het maakt voor de veiligheid van uw geld niet uit. Die veiligheid is juridisch goed geregeld.

We staan uiteraard net als de andere Nederlandse financials onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de AFM. Maar onze belangrijkste toezichthouder bent u, onze klant.