Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het omzetten van uw overlijdensrisicoverzekering naar Waard Leven. Daarom hebben we de veelgestelde vragen op een rij gezet voor u.

 

Wat is Waard Leven voor een verzekeraar?

Waard Leven is een Nederlandse verzekeraar die gespecialiseerd is in het beheren van verzekeringsportefeuilles. Waard Leven is lid van het Verbond van Verzekeraars  en staat zoals alle verzekeraars onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Waard Leven is onderdeel van Chesnara Plc., een Engelse financieel dienstverlener met vestigingen in Engeland, Nederland en Zweden. Het bedrijf heeft zo’n 900.000 klanten en is opgericht in 2004.

Wat verandert er als mijn verzekering wordt omgezet naar Waard Leven?

Aan uw verzekering verandert niets. Want de voorwaarden van uw verzekering blijven precies hetzelfde als uw verzekering wordt omgezet naar Waard Leven. U blijft dus dezelfde premie betalen, het verzekerde bedrag bij overlijden blijft precies hetzelfde, de verzekeringnemers en de verzekerde levens veranderen ook niet. U hoeft ook niet opnieuw vragen over uw gezondheid in te vullen of medisch gekeurd te worden. Waard Leven neemt namelijk de huidige voorwaarden van uw verzekering één op één over.

Het enige dat verandert is dat na overdracht de premie niet meer door ons maar door Waard Leven van uw bankrekening wordt afgeschreven. En dat u contact dient op te nemen met Waard Leven als u een vraag of verzoek heeft.

Moet ik opnieuw een medische vragenlijst invullen of mijn gezondheid laten keuren?

Nee, u hoeft niet opnieuw een medische vragenlijst in te vullen of uw gezondheid te laten keuren. Dat heeft u in het verleden al gedaan, toen u de verzekering bij ons afsloot. Wij geven die gegevens – nadat wij goedkeuring van De Nederlandsche Bank hebben gekregen – door aan Waard Leven. Er verandert wat dit betreft dus ook niets.

Kan ik mijn verzekering ook opzeggen?

U heeft altijd de keuze om uw verzekering te beëindigen. Dat kan nu, maar ook later, nadat uw verzekering is voortgezet bij Waard Leven. Ook voor het opzeggen veranderen de regels niet. Opzeggen is (vanzelfsprekend) kosteloos. Hou er, als u van plan bent om ergens anders een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, wel rekening mee dat u mogelijk opnieuw medisch gekeurd dient te worden.

Zijn er kosten verbonden aan het omzetten van de verzekering?

Nee. Als uw verzekering wordt omgezet naar Waard Leven, betaalt u geen cent kosten. Vanzelfsprekend niet.

Wanneer wordt mijn verzekering omgezet?

Het omzetten van uw verzekering is nog onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank. Wij hopen deze goedkeuring eind maart te krijgen. Pas na de goedkeuring wordt uw verzekering omgezet naar Waard Leven. Voordat uw verzekering definitief wordt omgezet, ontvangt u van ons nog even een bericht.

Blijft de premie die ik betaal hetzelfde?

Ja, u gaat geen cent meer (maar helaas ook niet minder) betalen. Ook de betaaltermijn (dus bijvoorbeeld per maand, of per jaar) verandert niet. Het enige dat verandert, is dat na het omzetten van uw verzekering de premie niet meer door Brand New Day maar door Waard Leven van uw bankrekening wordt afgeschreven.

Mag Brand New Day mijn verzekering zomaar omzetten naar Waard Leven?

Uiteraard niet. Voor het omzetten van de verzekeringen hebben wij goedkeuring nodig van De Nederlandsche Bank. Wij hopen en verwachten deze goedkeuring eind maart te krijgen.

Mijn verzekering is verpand. Blijft dat zo?

Als uw verzekering wordt omgezet naar Waard Leven blijft de verpanding gewoon van kracht. Wij geven de wijziging door aan de pandhouder. U hoeft daar zelf niets voor te doen. De afspraken tussen u en de pandhouder blijven gewoon van kracht.

Ik heb een adviseur. Moet ik deze informeren over de keuze voor mijn verzekering?

Als u een adviseur heeft, informeren wij deze over de voorgenomen overdracht van onze verzekeringen. U hoeft daar verder niets voor te doen.

Kan mijn adviseur helpen met mutaties bij mijn nieuwe verzekering?

Heeft u nu een financieel adviseur? Dan kan deze u ook helpen wanneer uw verzekering is omgezet naar Waard Leven. 

Heb ik straks online inzicht in mijn verzekering?

Ja, u kunt straks inloggen bij MijnWaard. Daar kunt u uw verzekering inzien en wijzigingen doorgeven. Waard Leven neemt hierover contact op met u zodra uw verzekering is overgedragen.

Hoe geef ik straks wijzigingen door aan Waard Leven?

U kunt uw wijzigingen straks online (via MijnWaard), maar ook per post, telefoon en e-mail aan Waard Leven doorgeven. Waard Leven neemt hierover contact op met u zodra uw verzekering is overgedragen.