Pensioenrekening-beleggen

Pensioen is best lastig. Maar niet bij Brand New Day. Wilt u als zzp’er of werknemer (extra) pensioen opbouwen? Met onze pensioenrekening belegt u zonder omkijken een fatsoenlijk inkomen voor later bij elkaar.

Wie is Brand New Day?

Geld oppotten voor later moet vooral lekker makkelijk zijn. En goedkoop. Dus zonder kosten op de zijkant van het papier en zonder wollige en raadselachtige productvoorwaarden. Dat was onze gedachte toen we Brand New Day in 2010 oprichtten. Dat veel Nederlanders dat fijn vinden, blijkt wel uit onze groei. In 2010 hadden we een handjevol klanten, inmiddels zijn het er zo’n 150.000.

Werkt dat ook een beetje? 

Wij van WC Eend advi… Nee. Alleen onze klanten mogen zeggen hoe goed we écht zijn.

 • Al 75.325 mensen openden een pensioenrekening-beleggen
 • We beheren ongeveer 4,3 miljard euro aan vermogen
 • Al 150.000 Nederlanders gingen u voor en openden een rekening

De spelregels en belastingvoordelen

De Belastingdienst betaalt mee aan uw pensioen.  De inleg die u op uw pensioenrekening doet, mag u namelijk aftrekken van uw belastbare inkomen tijdens uw belastingaangifte. Scheelt dus behoorlijk wat geld, zeker op de lange termijn. Na uw pensioenleeftijd laat u het totale bedrag uitkeren en betaalt u alsnog belasting. Maar dan wél tegen het lagere AOW-tarief.

Bovendien valt het totale vermogen van uw pensioenrekening in box 1. U betaalt hierover dus geen vermogensbelasting. Aan deze voordelen zijn wel enkele spelregels verbonden. Zo mag u het bedrag op de pensioenrekening bijvoorbeeld niet in een keer opnemen en mag u niet onbeperkt inleggen.

piggybank_YELLOW

Beleggen voor uw pensioen

Dat klinkt spannend, maar is eigenlijk best wel saai. We beleggen uw geld namelijk op wetenschappelijke wijze.

 1  Indexbeleggen

Bij indexbeleggen beleg je gewoon ‘in de hele markt’. Zo volgt ons BND Wereld Indexfonds Hedged-C bijvoorbeeld de FTSE Developed Index. Deze index volgt de prestaties van de 2200 grootste bedrijven ter wereld. Belegt u in het BND Wereld Indexfonds Hedged-C? Dan belegt u dus in 2200 bedrijven tegelijkertijd.

 2  Automatische risicoafbouw

Het zou zuur zijn als vlak voordat u het geld nodig heeft  uw beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Daarom doen we aan automatische risicoafbouw. Uw geld wordt dan steeds veiliger belegd. Lees: minder aandelen, meer obligaties. Dat doen we vanaf 15 jaar voor de einddatum. Wilt u dit niet? Dan kunt u automatische risicoafbouw gewoon uitzetten. U betaalt hiervoor geen extra kosten.

 3  Modelbeleggen

Opent u een rekening bij ons? Dan doet u in eerste instantie aan modelbeleggen. U kiest dan één van onze vijf standaard modellen (variërend van zeer offensief tot zeer defensief) en bepaalt daarmee zelf of u meer risico (offensief) of juist minder risico (defensief) neemt tijdens het beleggen. De fondsverdeling laat u aan ons over: u belegt standaard in een mix van aandelenfondsen en obligatiefondsen. Switchen tussen verschillende modellen is helemaal gratis.

Wat levert dat precies op?

Allereerst een stuk minder hoofdbrekens over uw pensioen. Maar op de lange termijn levert het u hopelijk ook een mooi rendement op. Hiernaast ziet u onze rendementen per jaar per profiel. Dit zijn de échte rendementen, dus het rendement dat onze klanten met zo’n profiel ook daadwerkelijk behaald hebben, na aftrek van alle beheerkosten.

Profiel Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief
2010 6,28% 5,64% 5,00% 4,37% 3,73%
2011 -5,50% -2,79% -0,08% 2,62% 5,33%
2012 13,05% 11,01% 8,98% 6,95% 4,92%
2013 24,54% 18,79% 13,04% 7,28% 1,53%
2014 8,94% 8,93% 8,91% 8,90% 8,88%
2015 1,05% 0,86% 0,66% 0,46% 0,27%
2016 7,26% 6,31% 5,35% 4,39% 3,44%
2017 15,60% 12,21% 8,82% 5,43% 2,04%
2018 -9,21% -7,19% -5,18% -3,16% -1,14%
2019 22,75% 18,84% 14,94% 11,03% 7,13%
2020 10,61% 8,11% 6,83% 5,49% 4,08%
2021 (t/m Q2) 14,46% 9,47% 6,14% 2,81% -0,51%
Gemiddeld 9,10% 7,58% 6,25% 4,86% 3,41%

De kleine lettertjes: Gesimuleerde rendementen per profiel van de standaardfondsen voor de beleggingsrekening bij BND Vermogensopbouw en vanaf 1 november 2020 van de modelportefeuilles bij BND Bank. Ná aftrek van servicekosten en fondskosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst en de waarde van uw beleggingen kan fluctueren.

Bereken wat u later nodig heeft

Niet alle velden zijn (correct) ingevuld.
Stap 1/3: In deze stap geeft u uw huidige en uw gewenste inkomen na pensioen op
Niet alle velden zijn correct ingevuld.
Stap 2/3: In deze stap geeft u aan wat uw huidige pensioensituatie is
U ontvangt deze opgave desgewenst ook per e-mail.
Niet alle velden zijn correct ingevuld.
Stap 3/3: In deze stap geeft u aan hoeveel vermogen u heeft opgebouwd los van uw werkgever
U ontvangt deze opgave desgewenst ook per e-mail.
Al opgebouwd kapitaal per jaar
  Doelkapitaal
€0
  Al opgebouwd
€0
 
 
Inkomsten p/maand vanaf AOW
  Nog op te bouwen
€0
  Zelf opgebouwd
€0
  Bedrijfspensioen
€0
  AOW
€0
 
 
 
 
Opties om het doelkapitaal te halen
Inleg bij beleggen

Indicatie: Zoveel dient u maandelijks te beleggen in een neutraal profiel om uw doel te behalen.

€0

Inleg bij sparen

Indicatie:Zoveel dient u maandelijks te sparen om uw doel te behalen

€0

of
Berekening aanpassen Mail mij dit resultaat
Thanks! Uw bericht is verzonden.
Bel mij terug
Deze rekentool is bedoeld ter indicatie van het op te bouwen pensioenvermogen. Er is geen rekening gehouden met uw persoonlijke situatie en de indicatie is daarom geen individueel advies. Deze indicatie is gebaseerd op cijfers uit het verleden en geeft dus geen garanties voor de toekomst. Hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.
1

De voor en tegens van de pensioenrekening-beleggen

Voor u aan zo’n pensioenrekening begint, willen we natuurlijk wel het volledige plaatje schetsen.

 • De Belastingdienst betaalt mee aan uw pensioen. U mag uw inleg namelijk bij uw belastingaangifte jaarlijks aftrekken van uw belastbare inkomen.
 • Onze fondsen zijn dividend efficiënt (en dat levert u per jaar gemiddeld 0,50 % extra rendement per jaar op).
 • U betaalt geen vermogensbelasting over het geld op uw pensioenrekening.
 • U dient uw vermogen vanaf uw pensioenleeftijd te laten uitkeren. Laat u het bedrag eerder uitkeren, dan is de minimale periode hiervoor 20 jaar plus het aantal jaren tot uw AOW-leeftijd.
 • U mag enkel inleggen als u een pensioentekort (of jaarruimte) heeft. U berekent uw jaarruimte eenvoudig hieronder.
 • Beleggen brengt risico’s met zich mee (al kunt u deze risico’s gedeeltelijk afdekken).

Bereken uw jaarruimte

Helaas mag niet iedereen (onbeperkt) inleggen op een pensioenrekening. Of en hoeveel u mag inleggen, is afhankelijk van uw jaarruimte. En die jaarruimte is weer afhankelijk van uw inkomen en uw huidige pensioenopbouw bij een eventuele werkgever. Dat klinkt lastig, maar is in feite heel simpel. U berekent uw jaarruimte namelijk eenvoudig hieronder.

| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
Bereken uw jaarruimte
Uw jaarruimte is € 0.00 Stuur mij de uitkomst Deze berekening is een indicatie van uw jaarruimte. Voor de meest up-to-date berekening kunt u terecht bij de Belastingdienst. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Loader

Controleer het formulier en probeer het nog eens.

Het resultaat is verstuurd.

Terug naar het resultaat

1

Wat kost dat?

We zouden u de kosten op een bierviltje kunnen presenteren. Maar u vindt ze ook gewoon hieronder. Dit zijn alle kosten, er zijn dus geen kleine lettertjes. Iedere denkbare wijziging aan uw rekening is gratis, net als het switchen tussen en verkopen van uw beleggingen.

45 euro
afsluitkosten

Voor het openen van de beleggingsrekening betaalt eenmalig 45 euro


0,50%
stortingskosten (per storting)

Over elke geldstorting betaalt u éénmalig 0,50% stortingskosten


0,44%
servicekosten (per jaar)

Deze kosten worden dagelijks berekend en ieder kwartaal afgeschreven


0,15% – 0,17%
fondskosten (per jaar)

Dit zijn de kosten die u jaarlijks aan ons betaalt als u aan modelbeleggen doet. De fondskosten worden altijd verrekend met de koers van de fondsen waarin u belegt

Wat krijg ik straks?

We hebben geen glazen bol en kunnen dus niet zeggen wat beleggen u precies oplevert. Wel kunnen we u vertellen wat uw inleg precies doet bij een rendement van 4% per jaar.

| Aantal jaren
| Euro
| Euro
Bereken de opbouw
Uw opbouw is 0.00 De uitkomst hierboven is het eindkapitaal dat u met een beleggingsrekening bij een bruto rendement van 4% gaat opbouwen, na aftrek van de fondskosten (0,15% per jaar), servicekosten (0,44% per jaar) en stortingskosten (0,5% per storting). Dit verwachte eindkapitaal is natuurlijk géén garantie, want u weet dat als u gaat beleggen alle toekomstige rendementen onzeker zijn en dat die hoger of lager dan 4% kunnen uitpakken.
1
lamps_person_YELLOW

En als u de pensioenleeftijd bereikt?

Dan kunt u welverdiend op uw lauweren rusten. En het opgebouwde bedrag laten uitkeren via onze lijfrente-uitkering. U mag het dan in minimaal 5 en maximaal 30 jaar laten uitkeren en helemaal zelf bepalen of u ieder jaar, halfjaar, kwartaal of iedere maand een bedrag laat uitkeren.

Handig om te weten

We kunnen ons voorstellen dat u nog wat vragen heeft. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met uw geld als Brand New Day Failliet gaat? En wat als u vroegtijdig komt te overlijden?

Meer over de spelregels

En hoe zit het nu precies met het enorme belastingvoordeel dat bij de rekening hoort?

Staat mijn pensioengeld veilig?

Ja. Als wij failliet gaan, vallen al uw beleggingen buiten ons faillissement. En als u iets overkomt staat uw geld uiteraard ook veilig.

Hoe zit het met het risico?

Risicoloos beleggen bestaat niet, verantwoord beleggen wel.

Meer over beleggen

Lees hier meer over onze visie op beleggen, onze fondsen en het afdekken van risico’s.

balloons_YELLOW

Dit moeten we nog melden van onze huisjurist

Deze rekening past bij u als:

 • U nog niet 5 jaar voorbij uw AOW leeftijd en minimaal 18 jaar of ouder bent (we kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch)
 • U een pensioentekort en jaarruimte, reserveringsruimte, oudedagsreserve of stakingswinst heeft
 • U in fondsen wilt beleggen en weet dat uw inleg op een zeker moment minder waard kan worden
 • U woonachtig en belastingplichtig bent in een land binnen de EER en geen PEP of US-person bent
 • U een betaalrekening bij een Nederlandse bank heeft. Een buitenlandse betaalrekening is niet mogelijk
 • U een Nederlands mobiel telefoonnummer heeft waarop wij u kunnen bereiken

 

Meer belangrijke informatie over deze rekening vindt u hieronder:

 

Opent u een rekening bij ons? Dan hebben wij wel een aantal gegevens nodig van u.

Risico indicator AFM risico 3-4-5

U opent zo’n rekening binnen 10 minuutjes

…en profiteert dan binnen de kortste keren van de volgende voordelen:

Hoge historische rendementen

Heel veel belastingvoordeel

Zeer lage kosten

Uw geld is niet vrij opneembaar

U mag niet onbeperkt inleggen