Hoe werkt het?

Heeft u voor 5 november 2020 een rekening bij ons geopend en is die rekening nog niet omgezet naar een bankrekening? Dan doet u aan lifecyclebeleggen. Meer daarover leest u hieronder. Heeft u een rekening met eigen IBAN bij Brand New Day? Dan doet u aan automatische risicoafbouw. Da’s eigenlijk hetzelfde, maar werkt in de praktijk ietsjes anders. Hier leest u er meer over.

Lifecyclebeleggen houdt in dat als u dichter bij de einddatum komt, u steeds veiliger gaat beleggen (lees: meer obligaties, minder aandelen). Dit voeren wij voor u uit. Kosteloos. U heeft er geen omkijken naar. Wilt u het niet? Dan kunt u lifecyclebeleggen op elk gewenst moment gewoon uitzetten.

Hoe werkt het? Tot 10 jaar voor de door u gekozen einddatum doen wij niets. Vanaf 10 jaar voor die einddatum zorgen wij dat u voor minimaal 55% in obligaties belegt (als u al 55% of meer in obligaties belegt, gebeurt er niets). En elk jaar daarop stijgt het percentage obligaties met 5%. Zo belegt u 1 jaar voor uw pensioendatum voor 100% in obligaties.

Natuurlijk sturen wij u voordat lifecyclebeleggen begint even een e-mail. Als u dan denkt ‘toch maar liever niet’, kunt u het gewoon uitzetten in MijnBND. En gebeurt er niks.

heart_YELLOW

Meerdere fondsen

U belegt bijvoorbeeld in twee obligatiefondsen en drie aandelenfondsen. Hoe werkt lifecyclebeleggen dan? Simpel. Als wij de verdeling tussen obligaties en aandelen gaan aanpassen, behoudt u alle fondsen die u op dat moment heeft. De drie aandelenfondsen worden in dezelfde verhouding verkocht en de twee obligatiefondsen worden in dezelfde verhouding aangekocht. De verdeling tussen alle obligatiefondsen onderling verandert dus niet, alleen hun totale aandeel wordt groter. Hetzelfde geldt voor de aandelenfondsen, alleen wordt hun totale aandeel kleiner.

De kosten

Niets. Lifecyclebeleggen hoort gewoon bij onze rekeningen. Het kost u niets extra’s. Lifecyclebeleggen is gratis, het aan- en uitzetten is gratis en bij het omwisselen van de beleggingsfondsen betaalt u bij Brand New Day nooit transactiekosten.

gift_balloons_YELLOW

Vind een adviseur

Natuurlijk hebben we verstand van zaken, maar wij geven geen advies. Om een goede keuze te maken is het verstandig dat hier goed over nadenkt. Doet u dat liever mét een financieel adviseur? Bij Brand New Day kennen we er nog wel een paar.