De ZZP-kostenstructuur

Heeft u een pensioenrekening-beleggen bij Brand New Day? Dan kunt u gebruikmaken van onze ZZP-kostenstructuur. Dat is een alternatief voor de ‘normale’  kosten van onze pensioenrekening. Wenst u deze kostenstructuur? Dan kunt u dit bij ons aangeven. In eerste instantie betaalt u dan gewoon de normale kosten die voor een pensioenrekening gelden. Jaarlijks in januari bekijken we vervolgens achteraf hoeveel kosten u zou hebben betaald met de ZZP-kostenstructuur. Het verschil tussen die kosten en de door u betaalde kosten vergoeden we vervolgens. Mits dat verschil positief voor u is, uiteraard.

De ZZP-kostenstructuur hebben we in de loop der jaren trouwens een aantal keer aangepast. De kosten die u betaalt zijn daarom afhankelijk van vanaf wanneer u van de zzp-kostenstructuur gebruik bent gaan maken.

Kostenoverzicht ZZP Pensioen

Beheerkosten

0,40%Servicekosten

60 euro per jaarStortingskosten

0,50% Eénmalig dus 5 euro kosten als u 1.000 euro stortIs het een overboeking?

Overboeken kost éénmalig maximaal 199 euro per polisAfsluitkosten

45 euro éénmalig Bij het openen van de rekening

Welke kosten betaal ik?

  • Beheerkosten

De beheerkosten van 0,40% per jaar betaalt u over het totale vermogen dat u in het fonds hebt belegd. De kosten worden binnen het beleggingsfonds in rekening gebracht. U krijgt er dus geen rekening voor.

  • Servicekosten

Omdat de beheerkosten voor de zzp-rekening lager zijn, betaalt u 60 euro per jaar servicekosten. Betaalt u liever geen servicekosten? Geen probleem. U kunt dan onze normale pensioenrekening-beleggen openen. Hiervoor betaalt u wel weer een hogere beheervergoeding.

  • Stortingskosten

Deze betaalt u éénmalig over elke geldstorting op uw rekening. Daarna betaalt u nooit meer transactiekosten. Switchen tussen beleggingsfondsen en verkopen is altijd gratis en onbeperkt.

  • Afsluitkosten

Deze betaalt u éénmalig, bij het openen van een pensioenrekening-beleggen. Elke aanbieder is wettelijk verplicht om u deze ‘klantkosten’ apart in rekening te brengen. Opent u (nu of in de toekomst) een andere pensioenrekening? Dan hoeft u daarvoor géén afsluitkosten meer te betalen. Opent u de rekening via uw financieel adviseur? Dan betaalt u ook géén afsluitkosten.

  • Let op:

Maakte u al vóór 1 juli 2020 gebruik van deze kostenstructuur? Dan rekenen wij andere kosten. U betaalt in dit geval €50,- servicekosten en 0,25% beheerkosten. De overige kosten zijn gelijk gebleven.

Geen verrassingen achteraf

Een heleboel kosten die andere aanbieders soms wel in rekening brengen, kennen wij niet. U kunt het zo gek niet verzinnen of we regelen het graag voor u… zonder extra rekeningetje.

  • Geen vaste kosten (geen geld op de rekening, geen kosten)
  • Geen aan-, switch of verkoopkosten bij beleggingstransacties
  • Geen vertrekkosten
  • Alle wijzigingen zijn gratis (persoonlijke gegevens, instellingen van uw rekening)
  • En hulp bij ellende is gratis (scheiden, overlijden, bewindvoering)
gift_balloons_YELLOW

Genoeg over de kosten?

Zo’n rekening opent u al binnen 5 minuutjes. Direct een rekening openen met behulp van één van onze medewerkers? Plan dan een belafspraak in.