De ZZP-kostenstructuur

Heeft u een pensioenrekening-beleggen bij Brand New Day? Dan kunt u gebruikmaken van onze ZZP-kostenstructuur. Dat is een alternatief voor de ‘normale’  kosten van onze pensioenrekening. Wenst u deze kostenstructuur? Dan kunt u dit bij ons aangeven. In eerste instantie betaalt u dan gewoon de normale kosten die voor een pensioenrekening gelden. Jaarlijks in januari bekijken we vervolgens achteraf hoeveel kosten u zou hebben betaald met de ZZP-kostenstructuur. Het verschil tussen die kosten en de door u betaalde kosten vergoeden we vervolgens. Mits dat verschil positief voor u is, uiteraard.

De ZZP-kostenstructuur hebben we in de loop der jaren trouwens een aantal keer aangepast. De kosten die u betaalt zijn daarom afhankelijk van vanaf wanneer u van de zzp-kostenstructuur gebruik bent gaan maken.

Kostenoverzicht ZZP Pensioen

Beheerkosten

0,40%Servicekosten

60 euro per jaarStortingskosten

0,50% Eénmalig dus 5 euro kosten als u 1.000 euro stortIs het een overboeking?

Overboeken kost éénmalig maximaal 199 euro per polisAfsluitkosten

45 euro éénmalig Bij het openen van de rekening

Welke kosten betaal ik?

  • Beheerkosten

De beheerkosten van 0,40% per jaar betaalt u over het totale vermogen dat u in het fonds hebt belegd. De kosten worden binnen het beleggingsfonds in rekening gebracht. U krijgt er dus geen rekening voor.

  • Servicekosten

Omdat de beheerkosten voor de zzp-rekening lager zijn, betaalt u 60 euro per jaar servicekosten. Betaalt u liever geen servicekosten? Geen probleem. U kunt dan onze normale pensioenrekening-beleggen openen. Hiervoor betaalt u wel weer een hogere beheervergoeding.

  • Stortingskosten

Deze betaalt u éénmalig over elke geldstorting op uw rekening. Daarna betaalt u nooit meer transactiekosten. Switchen tussen beleggingsfondsen en verkopen is altijd gratis en onbeperkt.

  • Afsluitkosten

Deze betaalt u éénmalig, bij het openen van een pensioenrekening-beleggen. Elke aanbieder is wettelijk verplicht om u deze ‘klantkosten’ apart in rekening te brengen. Opent u (nu of in de toekomst) een andere pensioenrekening? Dan hoeft u daarvoor géén afsluitkosten meer te betalen. Opent u de rekening via uw financieel adviseur? Dan betaalt u ook géén afsluitkosten.

  • Let op:

Maakte u al vóór 1 juli 2020 gebruik van deze kostenstructuur? Dan rekenen wij andere kosten. U betaalt in dit geval €50,- servicekosten en 0,25% beheerkosten. De overige kosten zijn gelijk gebleven.

Kosten om te beleggen

Naast bovenstaande kosten kunnen er nog wat miniscule kosten zijn die u betaalt om te beleggen in fondsen van Vanguard of Northern Trust. Deze kosten zijn te verwaarlozen en u merkt er weinig van, maar we willen ze wel graag vermelden. U krijgt hiervoor geen aparte rekening: in plaats daarvan wordt de koers van de fondsen ietsjes aangepast. Dit werkt overigens zo bij alle banken en beleggingsinstellingen. Brand New Day verdient trouwens niets aan deze kosten.

Geen verrassingen achteraf

Een heleboel kosten die andere aanbieders soms wel in rekening brengen, kennen wij niet. U kunt het zo gek niet verzinnen of we regelen het graag voor u… zonder extra rekeningetje.

  • Geen vaste kosten (geen geld op de rekening, geen kosten)
  • Geen aan-, switch of verkoopkosten bij beleggingstransacties
  • Geen vertrekkosten
  • Alle wijzigingen zijn gratis (persoonlijke gegevens, instellingen van uw rekening)
  • En hulp bij ellende is gratis (scheiden, overlijden, bewindvoering)
hearts_YELLOW
gift_balloons_YELLOW

Genoeg over de kosten?

Zo’n rekening opent u al binnen 5 minuutjes. Direct een rekening openen met behulp van één van onze medewerkers? Plan dan een belafspraak in.