Waarom zijn lage kosten zo belangrijk? 

Lage kosten zijn enorm belangrijk. Aan een procentje minder kosten houdt u al snel zo’n 30% méér eindkapitaal over. Onze kosten zijn daarom ongekend laag. Dat is ons handelsmerk: we zijn een prijsvechter. Maar wel één met topdiensten.

Kostenoverzicht

Servicekosten

0,44% per jaar


Fondskosten

Variërend van 0,15% tot 0,17% per jaar


Dit betaalt u gemiddeld als u bij ons aan modelbeleggen doet

Stortingskosten

0,50%


Eénmalig, dus 5 euro kosten als u 1.000 euro stort

Is het een overboeking?

En regelen wij uw overboeking? Dan kost dit 199 euroAfsluitkosten

45 euro éénmalig bij het openen van de rekening

Welke kosten betaal ik?

  • Stortingskosten

Deze betaalt u éénmalig over elke geldstorting op uw rekening. Daarna betaalt u nooit meer transactiekosten… switchen tussen beleggingsfondsen en verkopen is altijd gratis en onbeperkt.

  • Servicekosten

De servicekosten van 0,44% per jaar betaalt u over het totale vermogen dat u op uw beleggingsrekening hebt staan. Deze kosten worden op dagbasis berekend en 1 keer per kwartaal in rekening gebracht door beleggingen te verkopen uit het fonds waarin u het meeste geld belegd heeft. Ook als u geld in de cashallocatie hebt staan, betaalt u daarover servicekosten.

  • Fondskosten

Dit zijn de kosten die jaarlijks binnen het beleggingsfonds in rekening worden gebracht. De fondskosten die u betaalt, worden dagelijks naar rato verrekend in de koers van het fonds. Deze fondskosten kunnen per fonds afwijken. Benieuwd naar de kosten per fonds? Die vindt u in onze factsheets.

  • Afsluitkosten

Deze betaalt u één keer per type rekening. Bij het openen van uw eerste pensioenrekening-beleggen bijvoorbeeld. Opent u hierna een tweede pensioenrekening-beleggen? Dan betaalt u hier geen kosten voor.

Kosten per fonds of modelportefeuille

Wilt u weten welke kosten u voor welk fonds betaalt? Of wilt u weten wat u betaalt als u in een bepaald model belegt? U kunt alle informatie per fonds of model eenvoudig terugvinden.

piggybank_YELLOW

Kosten om te beleggen

Naast bovenstaande kosten kunnen er nog wat miniscule kosten zijn die u betaalt om te beleggen in fondsen van Vanguard of Northern Trust. Deze kosten zijn te verwaarlozen en u merkt er weinig van, maar we willen ze wel graag vermelden. U krijgt hiervoor geen aparte rekening: in plaats daarvan wordt de koers van de fondsen ietsjes aangepast. Dit werkt overigens zo bij alle banken en beleggingsinstellingen. Brand New Day verdient trouwens niets aan deze kosten.

Geen verrassingen achteraf

Een heleboel kosten die andere aanbieders soms wel in rekening brengen, kennen wij niet. U kunt het zo gek niet verzinnen of we regelen het graag voor u… zonder extra rekeningetje.

  • Geen vaste kosten (geen geld op de rekening, geen kosten)
  • Geen aan-, switch of verkoopkosten bij beleggingstransacties
  • Geen vertrekkosten
  • Alle wijzigingen zijn gratis (persoonlijke gegevens, instellingen van uw rekening)
  • En hulp bij ellende is gratis (scheiden, overlijden, bewindvoering)
hearts_YELLOW
gift_balloons_YELLOW

Genoeg over kosten?

En beginnen met de opbouw van uw pensioen? Open binnen vijf stappen een rekening via onze website. Opent u de rekening liever met de hulp van een van onze medewerkers? Maak dan een belafspraak.