Waarom zijn lage kosten zo belangrijk? 

Lage kosten zijn enorm belangrijk. Aan een procentje minder kosten houdt u al snel zo’n 30% méér eindkapitaal over. Onze kosten zijn daarom ongekend laag. Dat is ons handelsmerk: we zijn een prijsvechter. Maar wel één met topdiensten.

Kostenoverzicht

Beheerkosten


BND Wereld Indexfonds

0,59%


BND Euro Obligatie Indexfonds

0,59%Stortingskosten

0,50%

Eénmalig dus 5 euro kosten als u 1.000 euro stort

Is het een overboeking?

Overboeken kost éénmalig maximaal 199 euro per polisAfsluitkosten

45 euro éénmalig Bij het openen van de rekening

Welke kosten betaal ik?

  • Stortingskosten

Deze betaalt u éénmalig over elke geldstorting op uw rekening. Daarna betaalt u nooit meer transactiekosten… switchen tussen beleggingsfondsen en verkopen is altijd gratis en onbeperkt.

  • Beheerkosten

De beheerkosten van 0,59% per jaar betaalt u over het totale vermogen dat u in het fonds hebt belegd. De kosten worden binnen het beleggingsfonds in rekening gebracht. U krijgt er dus geen rekening voor. Deze 0,59% beheerkosten gelden voor de standaardfondsen, de beheerkosten van de andere fondsen kunnen afwijken.

  • Afsluitkosten

Deze betaalt u één keer per type rekening. Bij het openen van uw eerste pensioenrekening-beleggen bijvoorbeeld. Opent u hierna een tweede pensioenrekening-beleggen? Dan betaalt u hier geen kosten voor. Opent u hierna een andere fiscaal geblokkeerde rekening zoals bijvoorbeeld een gouden handdruk? Dan betaalt u de afsluitkosten nogmaals. Elke aanbieder is wettelijk verplicht om u deze ‘klantkosten’ apart in rekening te brengen. Opent u de rekening via uw financieel adviseur? Dan betaalt u ook géén afsluitkosten.

Geen verrassingen achteraf

Een heleboel kosten die andere aanbieders soms wel in rekening brengen, kennen wij niet. U kunt het zo gek niet verzinnen of we regelen het graag voor u… zonder extra rekeningetje.

  • Geen vaste kosten (geen geld op de rekening, geen kosten)
  • Geen aan-, switch of verkoopkosten bij beleggingstransacties
  • Geen vertrekkosten
  • Alle wijzigingen zijn gratis (persoonlijke gegevens, instellingen van uw rekening)
  • Alle verzoeken zijn gratis (verpanding, extra rekeninghouder)
  • En hulp bij ellende is gratis (scheiden, overlijden, bewindvoering)
gift_balloons_YELLOW

Genoeg over kosten?

En beginnen met de opbouw van uw pensioen? Open binnen vijf stappen een rekening via onze website. Opent u de rekening liever met de hulp van een van onze medewerkers? Maak dan een belafspraak.