Hypotheekrekening

Heeft u momenteel een polis (of rekening) voor de aflossing van uw hypotheek? En heeft u genoeg van de uitbundige kosten die u daarvoor betaalt? Dan openen we graag een hypotheekrekening op basis van beleggen voor u. Direct overboeken? Maak een belafspraak met onze informatieservice.

Wie is Brand New Day?

Bij Brand New Day bouwt u vermogen op voor later. U kunt bij ons bijvoorbeeld sparen of beleggen voor uw kinderen, pensioen of hypotheek. We richtten Brand New Day ruim 10 jaar geleden op omdat we vonden dat het anders moest in de financiële wereld. Onder ‘anders’ verstonden we: lage kosten, zo min mogelijk kleine lettertjes en de klant op één. Dat merkt u ook als u bij ons belegt of spaart. Laat het dus zeker weten wanneer u ons betrapt op onnodig kleine lettertjes, wollig taalgebruik of een verwijzing naar sectie K5 op pagina 53 van de productvoorwaarden.

Werkt dat ook een beetje? 

We hebben klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Dat is geen loze marketingkreet, maar echt waar. Ons hart maakt een sprongetje bij een mooi compliment en van een ontevreden klant krijgen we het schaamrood op onze kaken. We gaan daarom regelmatig bij onze klanten op functioneringsgesprek. Maar wat zeggen zij precies?

Wat kan ik met zo’n hypotheekrekening?

Beleggen om uw hypotheekschuld af te lossen. Dat kan alléén als u al ergens anders een bestaande hypotheekpolis of -rekening (BEW, SEW, KEW) heeft. U kunt deze dan gemakkelijk – met of zonder onze hulp – naar ons overboeken. Beleggen voor uw hypotheek is bij Brand New Day trouwens heel eenvoudig. U kiest zelf in welke fondsen u wilt beleggen, en vervolgens beleggen wij het geld dat u op de rekening stort voor u. Over de waarde op de rekening betaalt u geen belasting. En als de tijd rijp is, dan lost u uw hypotheekschuld af met het geld op uw de rekening.

balloons

De Belastingdienst helpt een handje

En dat is een groot voordeel. Want als u meer dan €30.846 (2020) aan vrij vermogen hebt – of samen met uw partner €61.692 – hoeft u niet elk jaar vermogensrendementsheffing over het geld op uw rekening te betalen. Daardoor houdt u meer geld over voor het aflossen van uw hypotheek. In ruil voor dat voordeel zijn er wel een paar spelregels waaraan u zich moet houden.

De spelregels

 • U moet een hypotheekschuld hebben
 • U moet het geld gebruiken voor de aflossing van uw hypotheek
 • Er gelden maximale bedragen die u mag opbouwen
 • Er is een 1-op-10 regel voor de inleg
 • Er is een maximale looptijd
gift_balloons_YELLOW

Ongekend lage kosten

Wij mogen alleen een hypotheekrekening voor u openen als u een bestaande polis of rekening overboekt. Waarom u dit zou doen? Omdat Brand New Day erg voordelig is.

45 euro
Afsluitkosten

Voor het openen van een rekening betaal je eenmalig 45 euro.


0.50%
Stortingskosten

Per storting betaal je een bijdrage van 0.50%.


0.59%
Beheerkosten

Dit zijn de jaarlijks terugkerende kosten van onze standaardfondsen.

Onze fondsen

Bij Brand New Day belegt u niet in één enkel aandeel, maar in indexfondsen. Met zo’n fonds belegt u automatisch in heel veel aandelen of obligaties tegelijkertijd. Uiteraard heeft u de keuze tussen verschillende fondsen: u kunt bijvoorbeeld beleggen in de grootste bedrijven ter wereld, bedrijven in opkomende landen of juist in ons duurzame fonds.

U kunt kiezen tussen meerdere aandelen- en obligatiefondsen en in welke fondsen u belegt, bepaalt u helemaal zelf. U zit overigens niet aan die keuze vast: u mag namelijk altijd gratis switchen tussen alle fondsen.

Samenvattend

De voor- en tegens van de hypotheekrekening

 • Ongekend lage kosten
 • Gemakkelijk zelf een fonds- en risicoverdeling kiezen via MijnBND
 • Vrijstelling van de Belastingdienst: u betaalt geen vermogensbelasting over het geld op de rekening
 • U dient zich altijd te houden aan een aantal spelregels
 • Alléén te openen als u al elders een hypotheekpolis of -rekening heeft
 • U dient het geld echt te gebruiken voor de aflossing van uw hypotheekschuld

Overboeken?

Wilt u uw hypotheekrekening overboeken naar Brand New Day? Neem dan contact op met onze informatieservice. Wij zoeken voor u uit of u uw bestaande polis of rekening kunt overboeken, helpen met het openen van de rekening en leggen het overstapproces haarfijn uit.

U kunt de informatieservice bereiken via 020 75 85 300 of info@brandnewday.nl. Of plan hieronder een belafspraak in. Bellen wij u op het gewenste tijdstip gewoon even op.

Meer informatie?

Om de rekening te openen, moet u uiteraard een eigenwoningschuld hebben. En 18 jaar zijn, maar wij moeten de eerste minderjarige met een hypotheekschuld nog tegenkomen. Nu hebben we bij Brand New Day een hekel aan ellenlange informatiedocumenten, maar we kunnen – hoe graag we het ook willen – niet alles op deze pagina kwijt. Als u echt diep in de materie wilt duiken, kunt u daarom de volgende documenten raadplegen.

Risico indicator AFM risico 3-4-5
heart