Hoe beleg ik zelf voor mijn pensioen?

Zelf beleggen voor je pensioen. Vermoedelijk één van de laatste dingen waarmee je je op dit moment wilt bezig houden. Logisch, want aan je pensioen wil je nog helemaal niet denken en beleggen is misschien een nog-verder-van-je-bed-show. Maar beleggen voor je pensioen is helemaal niet moeilijk. Zéker niet omdat wij je een heel eind op weg helpen.

Streep pensioen voorgoed van je to do-lijstje af

Je weet ergens wel dat beleggen voor je pensioen verstandig is. Anders las je deze tekst nu niet. Maar er ook écht aan beginnen, dat kan knap lastig zijn. Maar niet bij Brand New Day. Bij ons is beleggen voor je pensioen namelijk een fluitje van een cent. Ja, je moet er even een klein beetje tijd insteken, maar met onze hulp ben je sneller klaar dan je denkt. Beloofd. Volg gewoon de onderstaande stappen en dan kun je dat hele pensioen voorgoed van je to do-lijstje strepen.

eggs_forks_BLUE_D

1. Bepaal of je te weinig pensioen opbouwt

Als je te weinig pensioen opbouwt, dan heb je jaarruimte en mag je profiteren van heel veel belastingvoordeel. En die jaarruimte bereken je eenvoudig via onze jaarruimte tool. Het enige dat je nodig hebt: wat gegevens over jouw inkomen en je pensioenopbouw bij een werkgever.

Bereken je jaarruimte

| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
Bereken uw jaarruimte
Uw jaarruimte is € 0.00 Stuur mij de uitkomst Deze berekening is een indicatie van uw jaarruimte. Voor de meest up-to-date berekening kunt u terecht bij de Belastingdienst. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Loader

Controleer het formulier en probeer het nog eens.

Het resultaat is verstuurd.

Terug naar het resultaat
1

Een korte toelichting:

  • Totaal inkomen uit werk en uitkeringen: al het inkomen dat je in een jaar verdiend hebt. Je vindt je totale inkomen terug via je belastingaangifte over 2019. Deze vind je door in te loggen via Mijn Belastingdienst.
  • Toevoeging oudedagsreserve: ben je geen zzp’er? Dan kun je hier gewoon 0 invullen. Ben je wel zzp’er, maar heb je geen toevoeging aan je oudedagsreserve gedaan? Ook dan vul je hier 0 in.
  • Pensioenaangroei 2019: dit is het bedrag dat je in 2019 aan pensioen hebt opgebouwd bij een werkgever. Je vindt dit terug op je Uniform Pensioen Overzicht (UPO). Je ontvangt je UPO normaal gesproken ieder jaar voor 1 oktober van jouw werkgever.

2. Een rekening openen

Dat is binnen 10 minuutjes geregeld. We vragen uiteraard om wat contact- en persoonsgegevens in te vullen die we nodig hebben om de rekening te openen. En we vragen hoe je je geld wilt beleggen. Daarover vind je hieronder meer informatie. Hulp nodig tijdens het openen? Wij helpen je graag! Maak dan hieronder even een belafspraak. Dan openen wij die rekening met je en beantwoorden we al je vragen terwijl jij rustig koffie drinkt.

phone_BLUE_D
lamps_person_BLUE_D

3. Bepalen hoe je je geld belegt

Raak je lichtjes in paniek van het idee dat je zelf moet bepalen hoe je je geld belegt? Niet nodig. Beleggen is bij ons namelijk kinderspel. In een paar simpele stappen ben je klaar. Beloofd.

4. Geld opzij zetten

Eigenlijk heb je de meeste moeite nu wel achter de rug. Wat je alleen nog even moet doen: geld opzijzetten. Je kunt jaarlijks eenmalig een bedrag inleggen, maar je voelt er waarschijnlijk het minst van als je maandelijks een (klein) bedrag opzijzet.

piggybank_BLUE_D
balloons_BLUE_D

5. Geld terugvragen van de Belastingdienst

Heb je jaarruimte? Dan mag je profiteren van behoorlijk wat belastingvoordeel. Een groot deel van de inleg krijg je namelijk terug van de Belastingdienst. En dat levert serieus behoorlijk wat belastingvoordeel op. En als je eenmaal op je pensioenrekening hebt gestort, dan kun je daar meteen van profiteren.

6. Van je pensioen genieten

Hopelijk duurt het nog even voor het zover is. Maar als je eenmaal grijs, wijs en ietwat krom bent, dan ben je ongetwijfeld dolgelukkig dat je jaren geleden het briljante idee had om eindelijk iets aan je pensioen te doen.

stairs_BLUE_D