Beleggen loont

Onze beleggingsaanpak is wetenschappelijk: héél veel verschillende aandelen en obligaties, zo laag mogelijke kosten, blik op oneindig en je vooral niet laten leiden door sentimenten en gouden tips. Oersaai, maar heel effectief.

De beleggingsrekening in het kort

Vrij beleggen in allerlei verschillende indexfondsen. U kunt de rekening op één of twee namen openen. Zéér lage kosten. Gratis switchen tussen alle aangeboden fondsen. Geen geld op de rekening, geen kosten. Als u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld. En altijd zicht op uw geld en het rendement in MijnBND.

Oh ja, en leuk volk bij de Klantenservice dat blij is dat u belt en niet zo moeilijk doet.

clock2_BLUE_D

De beleggingen

Elke euro die u overmaakt naar uw beleggingsrekening wordt automatisch belegd in de 2.200 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld en in 2.300 verschillende obligaties. U kiest zelf de verdeling tussen aandelen en obligaties. Wilt u liever iets anders? Switchen tussen alle beleggingsfondsen is gratis.

Hoeveel kost dat?

Heel weinig, want we zijn een prijsvechter. En daardoor bouwt u op termijn heel wat meer vermogen op.

Geen geld op de rekening, geen kosten. Elk denkbare wijziging is gratis. En ook voor het switchen en verkopen van de beleggingsfondsen betaalt u géén transactiekosten.

0 euro
afsluitkosten

Voor het openen van een beleggingsrekening betaalt u geen afsluitkosten.


0,50%
stortingskosten

Over elke geldstorting betaalt u éénmalig 0,50% stortingskosten.


0,59%
beheerkosten

De kosten die binnen het beleggingsfonds in rekening worden gebracht.

Slim beleggen

Als je spaart, weet je zeker dat de inleg niet minder wordt. Als je belegt, heb je kans op een flink hoger rendement, maar loop je ook risico’s. Echt een joekel van een open deur ja, dat weet u allang.

Er zijn echter een paar simpele spelregels waarmee u het risico van beleggen behoorlijk kunt verlagen. Spelregels die vrouwen van nature beter liggen dan mannen. Daarom beleggen vrouwen ook beter. Dus als u een man bent, zéker even op de knop hieronder klikken.

eggs_forks_BLUE_D
stairs_BLUE_D

Lifecyclebeleggen

Het zou zuur zijn als vlak voordat u het geld nodig heeft de beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Daarom doen we aan ‘lifecyclebeleggen’. Uw geld wordt dan steeds veiliger belegd. Lees: minder aandelen, meer obligaties. Dat doen we vanaf 10 jaar voor de einddatum. Wilt u dit niet? Dan kunt u lifecyclebeleggen gewoon uitzetten.

Is beleggen zeg maar echt jouw ding?

Staat mijn geld veilig?

Ja, als wij failliet gaan, vallen alle beleggingen buiten ons faillissement.

Sparen of beleggen?

Wat is verstandiger, sparen of beleggen? In dit artikel vergelijken we het risico van sparen en beleggen voor periodes van 1, 5 en 20 jaar.

Waarom indexbeleggen?

Omdat het rendement van ‘beursgoeroes’ meestal slechter uitpakt dan het rendement van een willekeurige groep apen.

Beleggen doen we niet zelf

Nee, dat laten we voor de meeste fondsen over aan een van de beste op dit gebied: Vanguard, de één na grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Zit je er wel lekker in? Lees dan nog even door

door_BLUE_D

Dividendvoordeel van ongeveer 0,50%

Beleggingsfondsen beleggen in beursgenoteerde bedrijven. En het merendeel van die beursgenoteerde bedrijven zijn in het buitenland gevestigd. Als deze bedrijven dividend uitkeren, houdt de buitenlandse overheid daar dividendbelasting over in.

Die ingehouden belasting bent u normaal gesproken kwijt. Maar door een speciale fiscale status krijgen de BND Wereld Indexfondsen deze ingehouden belasting wél terug. En dat levert op jaarbasis ongeveer 0,50% extra rendement op.

Kenmerken en voorwaarden

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. En u moet natuurlijk de risico’s die bij beleggen horen kunnen dragen en er niet van wakker liggen. In het documentencentrum kunt u tot in detail alle belangrijke informatie nalezen: de voorwaarden van het Paraplufonds en Paraplufonds I, het Prospectus & Prospectus I en de essentiële beleggersinformatie van de Brand New Day fondsen.

piggybank_BLUE_D

Een beleggingsrekening openen

U doet het in 5 minuutjes. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens nodig van u. Gelijk aan de slag?