apple blue

Onderzoek: waarom stellen werkgevers bedrijfspensioen uit?

Wanneer komen werkgevers in actie?

Werkgevers komen vaak pas in actie als werknemers aan hun bureau staan. Dat blijkt uit onderzoek dat we recent deden. Wat er is onderzocht? Redenen waarom werkgevers juist wel of juist geen pensioen regelen voor hun werknemers. De belangrijkste conclusies uit het onderzoek lees je hieronder.

Drie redenen om pensioen uit te stellen

In ons onderzoek zoomen we in op werkgevers die zelf mogen kiezen om wel of niet een pensioen te regelen voor werknemers. Veel werkgevers zitten in sectoren waarbij het verplicht is om aan te sluiten bij een pensioenfonds. Alleen werkgevers die niet onder de werkingssfeer van een pensioenfonds vallen zijn vrij om zelf die keuze te maken. Deze bedrijven hebben verschillende redenen om nog even te wachten met bedrijfspensioen voor hun werknemers. Hieronder de meest genoemde redenen op een rijtje.

Reden 1: “De werknemer heeft zelf de verantwoordelijkheid om te sparen voor zijn pensioen”

Het viel ons op dat een groot gedeelte van de werkgevers vindt dat de werknemer zelf de verantwoordelijkheid heeft om te sparen voor zijn of haar pensioen. Maar kun je die verantwoordelijkheid wel helemaal bij een werknemer neerleggen? Want welke werknemer is er op jonge leeftijd al bezig met het pensioenpotje? En dat terwijl vroeg beginnen erg belangrijk is voor een goed gevulde pensioenpot. Iedere werkgever is vrij om te bepalen bij wie de verantwoordelijkheid ligt, al zien wij het als goed werkgeverschap als een werkgever hier het voortouw in neemt.

Reden 2: “De kosten van een bedrijfspensioen”

Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers een pensioenregeling associëren met hoge kosten. Dit is één van de grote vooroordelen over pensioen. Wil je weten hoeveel een pensioenregeling echt kost? Klik op onderstaande button.

Is een volwaardige pensioenregeling toch nog wat te duur? Voor deze bedrijven hebben we speciaal een groeiregeling geïntroduceerd. Met de groeiregeling faciliteer je een bedrijfspensioen maar leg je slechts beperkt premie in. De werknemer kan dan zelf vanuit het brutosalaris vrijwillig extra inleggen voor later. Dit kan voor de werkgever zelfs budgetneutraal uitpakken en is flexibel voor alle werknemers.

Reden 3: “Er is geen behoefte vanuit de werknemers om het bedrijfspensioen te regelen”

Pensioen is de allerbelangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemers én werkgevers. Nee, dat verzinnen wij zelf niet. Uit onafhankelijk onderzoek van PanelWizard in opdracht van Indeed is gebleken dat zowel werkgevers als werknemers, een bedrijfspensioen als belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde zien. Een pensioenregeling is een teken van goed werkgeverschap. Lees hier meer over dit onderzoek: Pensioen belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde.

Dit moet er gebeuren om pensioen te regelen
Genoeg redenen te bedenken om niet aan pensioen te doen. We zijn natuurlijk ook enorm nieuwsgierig naar wat er dan moet gebeuren om wel aan pensioen te beginnen voor de werknemers. Wij vroegen het werkgevers op de man af.

Reden 1: “De vraag moet eerst vanuit het personeel komen”

Het blijkt dat een flink aantal werkgevers vindt dat het personeel eerst over een bedrijfspensioen moet beginnen voordat zij in actie komen. Toch is het faciliteren van een pensioenregeling een teken van goed werkgeverschap. Ook al zijn de werknemers er misschien nu nog niet mee bezig, zij willen later niet op een houtje bijten. Is ook niet goed voor het kunstgebit op dat moment. En nog een belangrijk voordeel: met goede secundaire arbeidsvoorwaarden trek je ook nog eens de beste mensen aan. Win-win!

Reden 2: “Er moeten eerst meer werknemers in dienst zijn”

Kleine werkgevers denken vaak ten onrechte dat zij nog niet genoeg werknemers hebben om een bedrijfspensioen te regelen. Bij Brand New Day Bedrijfspensioen is het mogelijk om vanaf één werknemer een pensioenregeling op te zetten. De meeste nieuwe klanten van ons hebben gemiddeld slechts een paar werknemers in dienst. Geen enkel bedrijf is te klein voor een pensioenregeling. Zo zijn wij al de pensioenuitvoerder voor meer dan 6,5 duizend bedrijven!

Reden 3: “We moeten tijd vrijmaken om de mogelijkheden te bekijken”

Ook blijkt uit het onderzoek dat werkgevers het vermoeden hebben dat een bedrijfspensioen regelen veel werk en tijd kost. Wist je dat je bij Brand New Day Bedrijfspensioen binnen één week een pensioenregeling kan opzetten? We nemen je stap voor stap mee in het regelen van zo’n pensioen voor je werknemers.

Hoe eerder je begint, hoe meer het oplevert
Sommige werknemers hebben geen interesse in een bedrijfspensioen. Jonge werknemers zien hun netto inkomen niet graag lager worden. Begrijpen wij binnen ons jonge team ook goed. Toch is het van belang om zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor later. Hoe eerder je begint, hoe langer het kan renderen. Ook wel het rente op rente effect. De beginjaren van pensioenopbouw tellen extra zwaar mee voor het eindkapitaal. Hoe dat werkt? Lees verder via de grote roze knop hieronder.

Meer informatie over bedrijfspensioen
Wij hopen dat dit onderzoek jou wat kennis heeft bijgebracht over hoe sommige van jouw collega-ondernemers aankijken tegen pensioen. En hoe wij als pensioenuitvoerder hier tegen aan kijken.  Want ook al vragen je werknemers er nog niet om, het is heel verstandig om op tijd te beginnen met pensioen opbouwen. Zo laat je zien dat je omkijkt naar jouw mensen. Wil je weten hoe een pensioenregeling werkt? Voel je vrij om ons te contacten of download onze brochure.