Appeltje voor de dorst

Collectieve waardeoverdracht

Collectieve waardeoverdracht

Gefeliciteerd! Je gaat de pensioenregeling voor je personeel onderbrengen bij Brand New Day! Daar zijn we erg trots op. Misschien heb je hiervoor bij een andere pensioenuitvoerder een pensioenregeling gehad. Wist je dat het mogelijk is om voor deze regeling een collectieve waardeoverdracht te doen?

Collectieve waardeoverdracht, wat is dat eigenlijk?
In één zin samengevat: het collectief overdragen van de door je werknemers opgebouwde waarde van de ene uitvoerder naar de andere uitvoerder. Waar je precies aan moet denken? Check het hier: Stappenplan collectieve waardeoverdracht.

Leuk verhaal, maar waarom zou ik dit als werkgever willen?
De voornaamste reden om collectieve waardeoverdracht te doen: in veel gevallen wordt je werknemer er stukken beter van. Bij Brand New Day beleg je tegen zeer lage kosten. Grote kans dat deze kosten een stuk lager zijn dan bij de vorige pensioenuitvoerder. En lagere kosten betekenen meer opbrengsten op de pensioendatum.

Wat voor een effect hebben die lagere kosten nu precies op het kapitaal? Hieronder een rekenvoorbeeld waarin je zelf ziet wat een half procent verschil in de beheerkosten aan extra kapitaal oplevert. De berekening is gemaakt voor een waardeoverdracht van € 20.000. Dit levert de werknemer na 30 jaar een voordeel op van ruim € 9.000!

Een ander voordeel van Brand New Day is ons uitgekiende, bewezen beleggingsbeleid. Bij ons geen gedoe met dure fondsbeheerders, we beleggen uitsluitend in indexfondsen. En, ook niet onbelangrijk, werknemers zijn hun geld niet kwijt als ze overlijden. Het overgedragen kapitaal wordt bij overlijden van de werknemer gebruikt om het partnerpensioen te verbeteren. Het opgebouwde kapitaal vervalt dus niet aan de uitvoerder! Hierbij geldt wel het volgende: er moet in de pensioenregeling zijn gekozen voor restitutie. Een andere reden om de waarde over te hevelen naar één aanbieder? Werknemers zelf geven vaak aan dat ze het prettig vinden om al hun pensioenpotjes bij één uitvoerder onder te brengen.

En hoeveel kost dat dan?
Helemaal niets! Wij brengen de werkgever namelijk geen kosten in rekening. Werknemers betalen alleen de kosten om te beleggen, maar deze kosten gelden ook voor normale premies. Er bestaat wel een mogelijkheid dat de oude uitvoerder kosten in rekening brengt.

Ok, ik wil overstappen naar Brand New Day! Waar moet ik tekenen?
Ho, wacht even! Vaak worden je werknemers er stukken beter van, maar in sommige gevallen is dat niet zo. Daarom adviseren we je om eerst contact op te nemen met je pensioenadviseur. Hij kan je vertellen of een collectieve waardeoverdracht gunstig is. Ook kan hij voor je uitzoeken of de oude pensioenuitvoerder kosten in rekening brengt.

De spelregels
Natuurlijk zijn er regels verbonden aan een collectieve waardeoverdracht. We hebben ze zelf niet verzonnen, maar we moeten ons er wel aan houden. Jij en je adviseur krijgen van ons alle hulp en informatie die nodig is om een goede beslissing te maken. We hebben zelfs al een naam voor je: Rogier Boer, onze specialist op het gebied van collectieve waardeoverdrachten. Rogier begeleidt je gedurende het traject en houdt je op de hoogte van de voortgang.

Vragen?
Dan horen we ze natuurlijk graag. Je kunt Rogier bereiken op 020-75 85 360. Óf je belt natuurlijk je pensioenadviseur.