ballon yellow

Wie jarig is… die viert (online) een feestje

Klaar voor een online feestje?

Feestjes en borrels, wij houden er ook wel van. In de afgelopen tijd best wel een uitdaging geweest. Gelukkig kan en mag er steeds meer. Wil je toch nog even afstand houden? Geen probleem. Wij hebben wat tips om er ook dan een feestje van te maken. Bij Brand New Day zijn we er afgelopen jaar steeds beter in geworden. Niet in de kroeg… alles thuis, online en (bijna) net zo gezellig. We delen graag wat ideeën!

1. Bingo

Dit keer niet de bingo op de buis, maar op je laptop en met jou als speler. Iedereen kan zich aanmelden dus ook partners en kinderen. En ben jij de bingo-master? Zorg dan voor een leuke verkleedpartij en grapjes die je hebt voorbereid. Extra leuk! Wie dan als eerste zijn getalletjes weet weg te krassen wint één van de cadeautjes. Maak het zo gek als je wilt, al denken we dat kleine prijsjes ook meer dan voldoende zijn. En natuurlijk hopen op een valse bingo…

2. Pubquiz

Waarschijnlijk heb je dit al vaker gedaan, ook online. Heel veel uitleg heeft het niet nodig. Met z’n allen online, stelt iemand vragen waar je antwoord op geeft en punten voor krijgt. Een leuke afwisseling? Maak koppels en laat elk koppel 10 vragen bedenken over een bepaald onderwerp. Dan is iedereen een keertje aan de beurt om vragen te stellen en te beantwoorden. Succes!

3. MiBo-eiland

Heb jij er al van gehoord? Wij hebben er inmiddels een hele leuke ervaring mee. Ons online kerstontbijt 2020 hielden wij op een MiBo-eiland. Een eiland ingericht met hier en daar een online barretje, podium en kampvuurtje. Je kunt elkaar zien en horen. En oh… Blijf je wel bij de persoon in de buurt waarmee je het gesprek aan het voeren bent? Want hoe verder je bij hem of haar vandaan loopt, hoe minder goed hoorbaar je bent. Zo heb je het idee dat je echt met iemand een gesprek voert op een eiland naar keuze. Het is zeker een aanrader.

4. Online verrassingsfeestje

Spreek met je vrienden of collega’s stiekem een moment met elkaar af om een videogesprek te starten. Bijvoorbeeld via WhatsApp of welke manier dan ook. Jullie zitten klaar met hoedjes en slingers en bellen dan het feestvarken. We weten zeker dat die enorm verrast is als hij of zij jullie allemaal ineens zo in beeld ziet én hoort zingen!

5. Voor jou, omdat…

Zeg nou eerlijk, wie vindt het nou niet leuk om onverwachts een leuk kaartje of cadeautje te krijgen? Dit kan natuurlijk ook een uitnodiging zijn voor je online verjaardagsfeestje. Zomaar een kaartje in de bus of stuur een leuke vlog met een enthousiaste uitnodiging voor collega’s en vrienden.

6. Online puzzelopdracht

Starten in een Teams of Zoom-meeting en dan in groepen uit elkaar. Met allerlei leuke opdrachten gaan jullie in break-out teams aan de slag. Dus even niet met 60 man in één online meeting, juist even focus op een paar collega’s of vrienden die je niet elke dag spreekt. Lukt het jullie de opdrachten het snelste op te lossen en de antwoorden door te sturen naar de opdracht-master? Dan kom je als eerste terug in de groepsmeeting en win je de mooiste prijzen (of eeuwige roem). Succes!

Deel je ideeën met ons

Heb jij zelf nog een waanzinnig idee om online iets te vieren? Of heb jij één van onze tips gebruikt? Dan vinden wij het hartstikke leuk om jouw ervaring te zien of te lezen. Mocht je deze willen delen, dan ontvangen wij heel graag je tips of foto’s van jouw online feestje op [email protected].

Veel plezier en wie weet zien we je een keer bij zo’n online feestje!