Appeltje voor de dorst

Pensioen Extra: Méér pensioen, online geregeld

Méér pensioen, online geregeld 

Brand New Day biedt werknemers online invloed op hun pensioen. Het pensioenplatform MijnBND, waar werknemers informatie vinden over hun pensioen, is daarom uitgebreid met een nieuwe functionaliteit: Pensioen Extra Online. Met deze uitbreiding aan MijnBND leggen werknemers in slechts drie stappen vrijwillig extra geld in. Volledig online, zoals dat past bij een eigentijds pensioen. 

Wat is Pensioen Extra? 

De werkgever kan bij Brand New Day het pensioen zelf samenstellen met modules. Eén van die modules is Pensioen Extra. Daarin heeft de werknemer de mogelijkheid om vrijwillig extra geld in te leggen voor méér pensioen. Deze extra inleg wordt ingehouden op het bruto salaris en daar betaalt de werknemer dus geen belasting over. Nou ja, niet op dat moment. Dat volgt pas later bij de uitkering van het pensioen, tegen een lager tarief. Deze vrijwillige extra inleg kan nu volledig online worden geregeld. 

Hoe werkt Pensioen Extra Online dan? 

Op MijnBND vindt de werknemer alle informatie over het pensioen dat wordt opgebouwd via de werkgever. Daar staat ook de online pensioenplanner. Door deze in te vullen, ziet de werknemer precies hoe het pensioen ervoor staat én welke acties er zijn om het pensioen te beïnvloeden. Heeft de werkgever gekozen voor de module Pensioen Extra? Dan kan de werknemer kiezen om vrijwillig extra pensioen inleggen. De werknemer ziet direct wat de extra inleg naar verwachting aan meer pensioen oplevert. Bevalt dit? Dan kan de werknemer deze extra inleg vanaf nu direct regelen, in slechts drie simpele stappen. 

Hoe dit werkt? Beelden zeg meer dan duizend woorden. 

Zie je de video niet zoals het hoort? Klik dan hier: Zo werkt het online.

Hoe werkt dit voor de werkgever? 

Werknemers kunnen op MijnBND zelf aan de slag met hun pensioen. Kiest een werknemer ervoor om vrijwillig extra geld in te leggen? Dan krijgen de contactpersonen van de werkgever daar uiteraard bericht van. Naast deze melding, wordt ook het excel-bestand met de inhoudingen aangepast op de werkgeversportal. Deze stellen we gelijktijdig met de factuur beschikbaar. Zo weet de werkgever precies welk bedrag er op het salaris van de werknemer moet worden ingehouden voor de module Pensioen Extra.  

Heb je als werkgever de module Pensioen Extra nog niet toegevoegd aan de pensioenregeling voor je werknemers? Neem dan contact op met Brand New Day of je pensioenadviseur om die mogelijkheid te bespreken.

Handig om te weten 

Via Pensioen Extra Online legt de werknemer vanaf de eerstvolgende maand vrijwillig extra geld in voor deze module. Wil de werknemer met terugwerkende kracht extra inleggen of juist in de toekomst starten? Dat kan natuurlijk nog gewoon. Neem dan contact op met ons klantenserviceteam. Dat mag trouwens altijd. We helpen je graag.