Appeltje voor de dorst

Hoe regel ik een pensioenuitkering?

Hoe regel ik een pensioenuitkering?

Het is zover, eindelijk. Na jaren werken mag je met pensioen! Je hebt in die jaren via je (voormalige) werkgever(s) een pensioenpot opgebouwd. Nu is het tijd voor een belangrijk moment. Het ontvangen van jouw pensioenuitkering. Voordat je een uitkering op jouw bankrekening ontvangt, heb je een aantal keuzes. Welke? Die lees je hieronder.

Hoeveel pensioen heb ik eigenlijk opgebouwd?
Voordat we starten met de keuzes die je hebt is het belangrijk om te weten hoeveel pensioen je hebt opgebouwd. Op MijnBND.nl vind je informatie over jouw opgebouwde pensioenpot. Door de pensioenplanner te gebruiken weet je binnen enkele minuten hoe jij er voor staat met jouw pensioen. Je kan ook naar www.mijnpensioenoverzicht.nl om jouw opgebouwde pensioen te bekijken.

Welke keuzes heb ik?
Nu je weet hoe hoog jouw pensioen is, kan je een pensioen aankopen. Dit betekent dat je periodiek een uitkering ontvangt. Dat kan maandelijks, per kwartaal of per jaar. Die keuze is aan jou. Daarnaast heb je ook nog drie andere mogelijkheden.

1. Gegarandeerd een gelijkblijvende uitkering
Dit is eigenlijk het pensioen zoals iedereen het kent. Als je hiervoor kiest ontvang je levenslang een gelijkblijvend bedrag per maand, kwartaal of per jaar.

2. Hoog-Laag pensioen
Deze uitkering is net iets anders dan de eerste keuze. Je kiest bij deze mogelijkheid om de eerste vijf of tien jaar een hogere uitkering te ontvangen. Daarna ontvang je levenslang een lagere pensioenuitkering.

3. Variabel pensioen
Bij deze mogelijkheid kies je ervoor om te blijven doorbeleggen met een deel van jouw pensioenpot. De hoogte van de pensioenuitkering is elk jaar anders en hangt af van een aantal factoren. Denk daarbij aan het beleggingsrendement, de ontwikkeling van de marktrente, ontwikkeling van de levensverwachting en de kosten van de verzekeraar van wie je de uitkering ontvangt.

Wat kan ik van Brand New Day verwachten?
Natuurlijk weet je dat je pensioen eraan komt. Toch sturen wij je een half jaar van tevoren een herinnering. Ongeveer drie maanden later ontvang je een uitgebreide e-mail van ons. Daarin leggen wij uit welke keuzes je hebt. Ook ontvang je een offerte voor een pensioenuitkering via onze partner en pensioenverzekeraar a.s.r.

Wil je jouw pensioenuitkering via a.s.r. laten ingaan? Dan lees je in die e-mail welke gegevens en documenten wij nodig hebben. Zodra je die naar ons opstuurt, dragen wij jouw opgebouwde pensioen over aan a.s.r. en zorgen wij ervoor dat jij jouw eerste pensioenuitkering zo snel mogelijk ontvangt.

Kan ik ook verzekeraars met elkaar vergelijken?
Uiteraard, daar ben je vrij in. Met jouw opgebouwde pensioenpot bij Brand New Day kan je, naast a.s.r., ook bij andere verzekeraars een pensioenuitkering aankopen. Je pensioenuitkering is levenslang, dus het is belangrijk om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Wij helpen je hier graag bij. Daarom werken we samen met AppleTree en maken we het vergelijken voor jou zo gemakkelijk mogelijk. Kijk op mijnbnd.metpensioen.nl en kies de voor jou best passende pensioenuitkering.

Wat is voor mij het beste?
Dat is voor iedereen anders. Natuurlijk helpen we je graag, maar als pensioenuitvoerder mag Brand New Day jou niet adviseren. Wij raden je dan ook aan om contact op te nemen met een onafhankelijke pensioenadviseur. Door jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen, helpt een adviseur je bij het maken van de juiste keuze. 

Ik heb eigenlijk nog een vraag
Is er iets niet duidelijk? We helpen je graag. Mail gerust naar [email protected] of bel 020-75 85 355.