apple blue

De thuiswerksituatie van onze PPI accountmanagers

Accountmanagers even niet op de weg

We missen, net als iedereen, het contact met elkaar. Met onze klanten, adviseurs en collega’s. Vroeger kwamen onze accountmanagers geregeld bij je over de vloer, en nu helemaal niet meer. Ben je benieuwd waar én hoe onze accountmanagers de thuiswerksituatie ervaren? Lees dan snel verder.

Theo Aanhaanen: “Fokschaap en pensioen”

“Thuiswerken is tegenwoordig ook thuisonderwijs. De werkdagen bestaan niet meer alleen uit pensioen. Samen met mijn vrouw Linda help ik nu ook mijn drie kinderen met school. Niet altijd makkelijk, wel heel belangrijk. Deze periode zorgt ervoor dat we nog creatiever moeten zijn om in verbinding te blijven met elkaar. Ondanks dat fysieke bezoeken of bijeenkomsten op dit moment niet mogelijk zijn. Webinars, Teams-meetings en natuurlijk de telefoon zijn op dit moment de manieren om contact met elkaar te hebben. Werkt heel effectief, dat wel.  Maar commercie is uiteindelijk ook people’s business. Het is belangrijk om elkaar af en toe ook in de ogen te kunnen kijken. Hier kijk ik dan ook zeker naar uit, hopelijk, later dit jaar.”

Roland den Besten: “Parttime leraar”

“Opeens was daar vorig jaar de coronacrisis. In plaats van veel tijd in de auto, onderweg naar klanten zit ik alweer een tijdje thuis. Op de werkkamer achter de laptop. En met nog 2 relatief jonge kinderen, van 10 en 13, is het sinds de tweede lockdown weer best hectisch en rumoerig in huis. Tijdens Teams-meetings of telefoongesprekken met klanten hoor je nu op de achtergrond bijvoorbeeld een geschiedenisles over de Grieken en Romeinen. Of de juffrouw van Groep 7 die het rekenen uitlegt. Verder bestaat mijn dagbesteding nu ook niet meer alleen uit werken voor Brand New Day maar ook tijdelijk als parttime leraar. Dat is anders. Maar het is ook best wel leuk en bijzonder om dat een tijdje van dichtbij mee te maken. In contact onderhouden hebben we met z’n allen de norm moeten verleggen. Alles gaat op afstand. Toch hoop ik dat we binnen redelijke termijn de samenwerking weer een persoonlijke touch kunnen geven. Ik kijk daarnaar uit!”

Tim Boekelaar: “Een gevoel van trots”

“Van slechte grappen maken bij het koffiezetapparaat, naar je huisdier op schoot tijdens een Teams-meeting. Dat was iets waar ik toch echt wel aan moest wennen. Mijn vriendin trouwens ook, die hoort nu elke dag de slechte grappen. Maar toch ben ik blij hoe wij de afgelopen maanden, op creatieve manier, de teamspirit hoog hebben weten te houden. Dat geeft een gevoel van trots. Waar ik wel naar smacht is het in de auto stappen naar adviseurs en weer een echte hand te kunnen geven. Maar tot die tijd, blijven we natuurlijk gewoon onze klanten en adviseurs verbazen!”

Pieter den Boer: “Tuurlijk weet papa dat!”

“Sinds oktober wordt weer zoveel mogelijk thuisgewerkt. En sinds begin januari wordt ook weer thuis lesgegeven. Mijn werkplek verhuist bijna dagelijks van de zolderkamer naar de keukentafel en vice versa. Tussendoor geef ik rekenles aan een derdegroeper en zoek ik stiekem op Youtube op hoe een staartdeling werkt voor een achtstegroeper (tuurlijk weet papa dat!). Ergens vind ik het wel leuk om mijn kinderen les te geven. Nou ja, zo lang ze luisteren. Het werk gaat gewoon door en 2020 was in zakelijk opzicht een succesvol jaar, maar ik kan niet ontkennen dat dat thuiswerken soms best saai is. Ik mis mijn collega’s, de praatjes bij de koffieautomaat, de borrels op vrijdag en natuurlijk de face-to-facegesprekken met jullie. We zitten met z’n allen nog wel even vast aan deze maatregelen, gelukkig komt het einde langzaam in zicht!”

Eugene Mureau: “We houden vol”

“Eigenlijk ben ik het thuiswerken wel gewend in mijn functie, alleen normaal was dit maximaal anderhalve dag in de week. De rest van de tijd lekker op pad naar adviseurs. Dat zit er nu al een tijdje niet in helaas. Ik mis dat wel! Gelukkig heb ik wel een “eigen” werkplek, zodat ik bijna ongestoord mijn werk kan uitvoeren. En een partner die zo goed als in haar eentje het thuisonderwijs van onze kinderen begeleidt. Ik hoop wel dat we het einde in zicht krijgen en dat ik weer de wei in kan om mijn klanten/adviseurs te bezoeken, maar ook mijn directe collega’s weer wat vaker te kunnen zien. We houden vol!”