Appeltje voor de dorst

De Pensioenplanner biedt inzicht en invloed!

De pensioenplanner biedt inzicht en invloed!

De huidige Pensioenplanner op de persoonlijke online pensioenomgeving (MijnBND) krijgt een update. In de nieuwe Pensioenplanner krijgen werknemers inzicht in het opgebouwde AOW, het pensioen bij Brand New Day en elders opgebouwde pensioenen. Het pensioeninkomen kan worden uitgebreid met het pensioeninkomen van de partner om een beter beeld te krijgen van de toekomstige financiële situatie. Een extra verbetering ten opzichte van de huidige Pensioenplanner is onder andere dat de verwachte financiële situatie wordt uitgedrukt in netto bedragen per maand.

En dat is niet het enige. Door een koppeling met Nibud geven we ook inzicht in de verwachte toekomstige uitgaven. Op deze manier krijgen werknemers inzicht in hun financiële situatie ná hun pensioen. Met deze informatie weten jouw werknemers hoe zij ervoor staan op pensioengebied én of ze iets moeten doen om het pensioen te verbeteren. Dit kan door middel van bijsparen, het beleggingsprofiel aan te passen, wel of niet doorbeleggen of het vervroegen of uitstellen van de pensioendatum.

Hieronder zie je een screenshot van de overzicht-pagina waarna werknemers hun pensioen kunnen beïnvloeden!

In november is de nieuwe Pensioenplanner beschikbaar op MijnBND en informeren we jouw werknemers. We zitten hierna natuurlijk niet stil! De volgende stap is om vanuit de Pensioenplanner direct het pensioen te kunnen beïnvloeden en actie te ondernemen. Begin volgend jaar voegen we daarom de optie ‘Online bijsparen’ toe. Daarmee kan jouw werknemer direct zelf online extra pensioen sparen en word jij als werkgever automatisch geïnformeerd.

Heb je hier vragen over?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag. Mail naar [email protected] of bel 020 – 75 85 360.