apple blue

De adequate pensioenregeling: de normpremie voor 2021 is bekend

De adequate pensioenregeling: de normpremie voor 2021 is bekend

Nog een paar weken en dan is het zover, vanaf 1 januari 2021 zijn payrollbedrijven verplicht om payrollwerknemers te voorzien van een pensioenregeling. Nu deze datum steeds dichterbij komt, is ook de nieuwe normpremie voor 2021 vastgesteld, namelijk 14,5%. Hiermee geven we je een beeld van de kosten per 1 januari van jullie pensioenregeling.

Wat betekent de normpremie voor de kosten?

De hoogte van de kosten wordt berekend aan de hand van de pensioengrondslag. De pensioengrondslag is het salaris waarover de hoogte van het pensioen wordt berekend. Deze bereken je door €14.544 (franchise 2021) van het bruto fulltime jaarsalaris af te trekken.
De vastgestelde normpremie maakt het erg makkelijk om de kosten van de pensioenregeling te bepalen. Een normpremie van 14,5% betekent dat wij circa 14,5% van de pensioengrondslag incasseren per werknemer.

Hoe bereken je nu de kosten?

Tijd voor wat voorbeelden. Er zijn twee factoren die van invloed zijn op de hoogte van de kosten. De hoogte van het salaris en de hoeveelheid uren die iemand werkt.

40 uur per week
Voor het gemak beginnen we met een werknemer die fulltime werkt en ongeveer een modaal inkomen heeft: €34.544 per jaar. Om de pensioengrondslag te bepalen trekken we er €14.544 af. Dat maakt €20.000. Om te bepalen hoeveel de pensioenregeling per jaar kost, vermenigvuldigen we dit met 14,5%. Zo kom je op een totale pensioenlast voor deze werknemer van zo’n €2.900. Dit is dus inclusief alle risicoverzekeringen, pensioenpremies en administratiekosten.

10 uur per week
Laten we nu de berekening maken voor een parttime werknemer: 10 uur per week. 10 uur per week betekent een parttimepercentage van 25%. Hierbij verdient deze werknemer op basis van een fulltime dienstverband hetzelfde salaris als bij de werknemer hierboven: €34.544 per jaar. De pensioengrondslag wordt dan berekend door €14.544 hier af te trekken en vervolgens de gehele som te vermenigvuldigen met het parttimepercentage. Dit maakt een pensioengrondslag van €5.000. Net als bij de fulltime werknemer berekenen we de kosten voor de pensioenregeling door €5.000 te vermenigvuldigen met 14,5%. Dit geeft een pensioenlast van ongeveer €725 per jaar.


Wat verandert er naast de kosten voor payrollbedrijven?
 

Op 1 januari 2021 gaat er een hoop veranderen voor payrollbedrijven. Het wordt zoals gezegd verplicht om pensioen te regelen voor alle payrollwerknemers. We hebben een blog geschreven om je toe te lichten welke keuzes je hebt. En hou er rekening mee, 1 januari is dichtbij. De tijd begint dus te dringen. 

Meer weten? 

Download de brochure waarin we exact uitleggen wat een adequate pensioenregeling voor jullie betekent. Neem vervolgens contact op met je pensioenadviseur. Heb je nog geen adviseur? Neem dan contact met ons op. Dan brengen we je graag in contact met een onafhankelijke pensioenadviseur bij jou in de buurt.