Appeltje voor de dorst

Compleet pensioeninzicht met nieuwe Pensioenplanner van Brand New Day

Compleet pensioeninzicht met nieuwe pensioenplanner

Brand New Day introduceert een gloednieuwe Pensioenplanner voor werknemers. Een verbeterde online planner die volgt uit onderzoek onder werknemers, werkgevers en adviseurs. In de vernieuwde Pensioenplanner kunnen nu ook elders opgebouwde pensioen, de AOW en het pensioen van de partner worden toegevoegd. Met behulp van gegevens uit het NIBUD krijgt de deelnemer inzicht in de toekomstige uitgaven. Op basis van netto bedragen ziet de deelnemer dan direct of er een pensioentekort is. Met dit inzicht kan de deelnemer vanuit de Pensioenplanner actie ondernemen om het pensioen te beïnvloeden. Hiermee creëert Brand New Day een digitale omgeving waarin werknemers hun pensioen kunnen managen.

Wil je weten hoe de Pensioenplanner van Brand New Day werkt? Bekijk de video.

Inzicht in de toekomstige inkomsten

In samenwerking met onze klanten is in de zomer een blauwdruk gemaakt van de nieuwe Pensioenplanner. Deze blauwdruk was de basis van de vernieuwde planner die nu beschikbaar is in MijnBND, de online omgeving voor werknemers. In vijf simpele stappen plannen werknemers hun pensioen. Niet alleen op basis van het opgebouwde pensioen bij Brand New Day. Ook pensioenen die elders zijn opgebouwd, de AOW én de gegevens van de partner zijn toegevoegd aan de Pensioenplanner. Zo biedt Brand New Day een compleet inzicht in de toekomstige pensioeninkomsten.

Inzicht in de toekomstige uitgaven

Een nieuwe toevoeging in de Pensioenplanner is dat werknemers inzicht krijgen in hun toekomstige uitgaven. Om dit inzicht te bieden, werkt Brand New Day samen met het NIBUD. Op basis van informatie uit het NIBUD en de toekomstige behoeften, krijgen werknemers inzicht in de verwachte uitgaven. Deze informatie is volledig aan te passen aan de persoonlijke situatie om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen.

Invloed op de toekomstige financiële pensioensituatie

Door de verwachte toekomstige inkomsten en uitgaven naast elkaar te zetten, ziet de werknemer direct of er een pensioentekort is. In Mijn Overzicht worden alle bedragen uitgedrukt in netto bedragen per maand. Is er een pensioentekort? Dan kan de werknemer vanuit de Pensioenplanner direct actie ondernemen.

Het resultaat van een wijziging ziet de werknemers direct in Mijn Overzicht. Zo heeft de werknemer invloed op het pensioen door extra pensioen in te leggen, de pensioenleeftijd aan te passen, voor te sorteren op een variabele uitkering of het beleggingsprofiel aan te passen. Een groot aantal wijzigingen regelt de werknemer direct vanuit de nieuwe Pensioenplanner. Zo biedt Brand New Day vanuit het pensioeninzicht invloed op de toekomstige financiële situatie.

Het principe van de 4 i’s

De genoemde stappen in de Pensioenplanner komen voort uit de 4 I’s. Dit is het principe van Brand New Day om interesse te wekken en informatie, inzicht en invloed te bieden aan klanten.

  1. Interesse: Klanten triggeren om na te denken over pensioen door onze moderne en verrassende communicatie.
  2. Informatie: Klanten informatie geven over de pensioenregeling, hoe het werkt en wat er is geregeld door dit te koppelen aan persoonlijke life events.
  3. Inzicht: Klanten inzicht geven in het opgebouwde pensioen nu en later en antwoord op de vraag of dit voldoende is om later zonder financiële zorgen te leven.
  4. Invloed: Klanten invloed bieden op het toekomstige inkomen door de toekomstige financiële situatie te verbeteren.

 

Wat is de volgende stap?

De online omgeving van Brand New Day verbeteren we constant. Binnenkort is het vanuit de Pensioenplanner ook mogelijk om geheel online vrijwillig extra pensioen in te leggen. De werkgever en/of de adviseur krijgen hier automatisch bericht over.

Jan Willem Hoitsma, directeur van Brand New Day, is trots op de ontwikkelingen. “We investeren continu in pensioencommunicatie om onze klanten beter inzicht te geven in hun totale netto pensioensituatie. Met de Pensioenplanner, die we ontwikkelden met partners als het NIBUD en de gegevens van Stichting Pensioenregister, maken we een reuze stap. Zo zorgen we voor een digitale omgeving waar onze klanten hun totale 1e en 2e pijler pensioen kunnen inzien en beïnvloeden. Dit is bovendien de basis van onze ambitie om klanten een volledig online inzicht te geven in de op- en afbouw van het financieel vermogen.”

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over de Pensioenplanner. Neem contact met ons op via 020 – 75 85 370 of  mail naar [email protected]. We staan voor je klaar!

Jan Willem Hoitsma, directeur van Brand New Day, is trots op de ontwikkelingen. “Met de Pensioenplanner, die we ontwikkelden met partners als het NIBUD en de gegevens van Stichting Pensioenregister, maken we een reuze stap.”