paint orange

Brand New Day introduceert eigen overlijdensrisicoverzekering

Brand New Day introduceert eigen overlijdensrisicoverzekering

Dit is de eerste verzekering uit eigen BND-keuken nadat eerder deze week de vergunning voor levensverzekeraar is verkregen. De premie van de verzekering is zéér laag. Bovendien kan de verzekering in een paar minuten volledig online worden afgesloten. Dat is in de huidige markt niet gebruikelijk. De markt voor ORV’s heeft er met Brand New Day een nieuwe prijsvechter bij gekregen.

Thierry Schaap, algemeen directeur: “Deze overlijdensrisicoverzekering (‘ORV’)  is het eerste verzekeringsproduct van Brand New Day nu we deze week verzekeraar zijn geworden. De verzekering sluit volledig aan bij onze overige producten: zeer lage kosten, eenvoudig te begrijpen en erg gemakkelijk af te sluiten.“

Zeer lage premie
De premie van de ORV is zeer laag. Naar aanleiding van eigen onderzoek schat Brand New Day dat haar ORV in vergelijking met de grote verzekeraars voor meer dan 80% van de consumenten de laagste premie biedt. En in vrijwel alle gevallen is Brand New Day 1 van de 3 goedkoopste aanbieders. De markt voor ORV’s heeft er met Brand New Day dus een nieuwe prijsvechter bij gekregen.

Lagere premie intermediair
De ORV kan zowel via de eigen website van Brand New Day als via een adviseur afgesloten worden. De premie tussen beide kanalen verschilt. Als de ORV via een adviseur wordt afgesloten, is de netto premie lager dan de premie voor dezelfde ORV die via de eigen website wordt afgesloten. De distributiekosten van Brand New Day zitten namelijk verdisconteerd in de premie, terwijl de adviseur die kosten op zijn beurt in het adviestarief meeneemt. Ook de éénmalige afsluitkosten zijn via de adviseur lager: € 59 in plaats van € 99.

Online afsluiten
De verzekering én de gezondheidsverklaring kunnen tot een verzekerd bedrag van € 350.000 volledig online afgesloten worden. Er hoeft dus niets uitgeprint of toegestuurd te worden. Als er geen gezondheidsrisico’s zijn, ontvangt de consument de polis direct per e-mail. Dit lijkt logisch, maar is in de huidige markt niet gebruikelijk. Alleen als er mogelijke gezondheidsrisico’s zijn of als het verzekerd bedrag hoger is dan € 350.000 wordt de gezondheid van de verzekerde verder beoordeeld.

Verzekering oversluiten
Weinig producten zijn de afgelopen 10 jaar goedkoper geworden, maar de premie van de ORV is in die periode volgens onderzoeksbureau MoneyView ongeveer 50% gedaald. Jaarlijks worden er zo’n 300.000 ORV’s afgesloten. Het is daarom voor een behoorlijke groep consumenten financieel aantrekkelijk om te (laten) onderzoeken of de huidige ORV beter omgeruild kan worden voor een goedkopere variant. Zo’n overstap kan een besparing van duizenden euro’s opleveren, zoals Tros Radar afgelopen maandag bekendmaakte.

Productkenmerken
De risico’s van de ORV worden herverzekerd via SCOR. Dit is één van de grootste herverzekeraars ter wereld.  De verzekering kent geen ‘en bloc clausule’, wat betekent dat de premie van een eenmaal afgesloten ORV nooit verhoogd kan worden. Als de verzekering voortijdig wordt gestopt, vervalt in de huidige variant het premiedepot aan Brand New Day. Later dit jaar introduceert Brand New Day een ORV waarbij het premiedepot wordt geretourneerd aan de klant. De premie van deze variant zal hoger zijn. Brand New Day is van mening dat de consument zelf de voor- en nadelen van beide varianten moet wegen en een keuze tussen beide varianten moet maken.

Meer informatie
Thierry Schaap, algemeen directeur

T              020 – 75 85 380
E              tschaap@brandnewday.nl