apple blue

Is jullie pensioenregeling nog op orde?

Is jullie pensioenregeling nog op orde?

Een vraag waar je niet dagelijks over nadenkt. Toch stellen wij deze vraag, want het is belangrijk dat het pensioen van je werknemers aansluit op jullie huidige situatie en wensen. Als werkgever ben je zelf verantwoordelijk voor de invulling van de pensioenregeling. Om je te helpen antwoord te geven op deze vraag, staan hieronder enkele onderwerpen die je aandacht verdienen. Waar moet je als werkgever aan denken?

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde

Hoe zit dit precies? De pensioenregeling geldt voor alle werknemers, dus ook voor nieuwe werknemers. Als werkgever heb je dan ook een grote verantwoordelijkheid in de communicatie hierover. Jaarlijks vragen wij daarom om de werknemersgegevens te bevestigen of aan te passen via de werkgeversportal. Belangrijke vragen als werkgever:

– Is pensioen bij jullie onderdeel van het arbeidsvoorwaardengesprek?
– Zijn jouw werknemers op de hoogte van alle mogelijkheden?
– Kloppen alle werknemersgegevens nog die bij ons bekend zijn?

Zijn jullie werkzaamheden als bedrijf gewijzigd?

In Nederland valt ongeveer tweederde van de werkgevers onder een verplicht gesteld bedrijfspensioenfonds. Jullie niet. Of inmiddels toch wel? Er is bij de start van de pensioenregeling een bedrijfstakpensioenfondsonderzoek uitgevoerd. Het is van belang om blijvend na te gaan of de (gewijzigde) activiteiten van je bedrijf niet onder de werkingssfeer van een verplicht gesteld bedrijfspensioenfonds (BPF) vallen. De onderzoeks- en aanmeldplicht hiervoor ligt bij de werkgever. Wil je hier meer over lezen? Doe dat hier: een bedrijfstakpensioenfonds.

En wist je dat BPF’s hun uitgangspunten steeds verder oprekken? Het gevolg hiervan is dat meer bedrijven verplicht gesteld worden om aan te sluiten bij een BPF. En dus niet meer de vrijheid hebben om pensioen op te bouwen via Brand New Day Bedrijfspensioen.

Verbeteren van de pensioenregeling

Als werkgever zijn er veel verschillende manieren om pensioen te faciliteren voor je werknemers. Bieden jullie een pensioenregeling aan met een vaste inleg voor de pensioenopbouw (ongeacht de leeftijd)? Werknemers zijn in dit geval voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor hun pensioenopbouw.

Hoe belangrijk dat ook is, niet iedereen maakt hier gebruik van en bouwt daardoor mogelijk te weinig pensioen op. Ben jij je hier bewust van? Het is van belang om na te gaan of de huidige pensioenoplossing voor de werkgever én voor jullie werknemers nog de beste oplossing is. Of is er ruimte om de pensioenregeling te verbeteren?

Directeur Groot Aandeelhouder

Bezit er iemand 10% aandelen of meer met stemrecht? Dan ben je een Directeur Groot Aandeelhouder (DGA). Volgens de pensioenwet is het voor DGA’s niet mogelijk om deel te nemen aan het bedrijfspensioen bij Brand New Day. Wel kun je als DGA particulier pensioen opbouwen bij Brand New Day.

Heb je hulp nodig?

We helpen je graag. Mail naar [email protected], bel 020-75 85 360 of maak een belafspraak over het verbeteren van jullie pensioenregeling. Pensioen is een complex product. Daarom raden wij je aan advies in te winnen bij een onafhankelijke pensioenadviseur. We brengen je graag in contact met een adviseur bij jou in de buurt.