apple blue

Is jullie pensioenregeling nog op orde?

Is jullie pensioenregeling nog op orde?

Een vraag waar je niet dagelijks over nadenkt. Toch stellen wij deze vraag, want het is belangrijk dat het pensioen van je werknemers aansluit op jullie huidige situatie en wensen. En als werkgever ben je zelf verantwoordelijk voor de invulling van de pensioenregeling. Om je te helpen antwoord te geven op deze vraag, staan hieronder enkele onderwerpen die echt even je aandacht verdienen. Waar moet je als werkgever aan denken?

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde

Hoe zit dit precies? De pensioenregeling geldt voor alle werknemers, dus ook voor nieuwe werknemers. Als werkgever heb je dan ook een grote verantwoordelijkheid in de communicatie hierover. Is pensioen bij jullie onderdeel van het arbeidsvoorwaardengesprek? Zijn jouw werknemers op de hoogte over alle mogelijkheden? En kloppen alle werknemersgegevens nog die bij ons bekend zijn? Controleer deze informatie online via de werkgeversportal.

Zijn jullie werkzaamheden als bedrijf gewijzigd?

In Nederland valt ongeveer 75% van alle werkgevers onder een verplicht gesteld pensioenfonds. Jullie niet. Of inmiddels toch wel? Tenzij er iets anders was afgesproken, is er bij de start van jullie pensioenregeling er een bedrijfstakpensioenfondsonderzoek uitgevoerd. Mogelijk zijn jullie werkzaamheden en activiteiten gewijzigd. Daarom raden we je aan om regelmatig zo’n BPF-onderzoek uit te voeren. Ook het bedrijfstakpensioenfonds doet regelmatig actief onderzoek.

Verbeteren van de pensioenregeling

Als werkgever zijn er veel verschillende manieren om pensioen te faciliteren voor je werknemers. Bieden jullie een pensioenregeling aan met een vaste inleg voor de pensioenopbouw (ongeacht de leeftijd)? Werknemers zijn in dit geval voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor hun pensioenopbouw. Hoe belangrijk dat ook is, niet iedereen maakt hier gebruik van en bouwt daardoor mogelijk te weinig pensioen op. Ben jij je hier bewust van? Het is van belang om na te gaan of de huidige pensioenoplossing voor de werkgever én voor jullie werknemers nog de beste oplossing is. Of is er ruimte om de pensioenregeling te verbeteren?

Directeur groot aandeelhouder

Bezit er iemand meer dan 10% aandelen met stemrecht? Dan ben je een DGA. Volgens de pensioenwet is het voor DGA’s niet mogelijk om deel te nemen aan het bedrijfspensioen bij Brand New Day. Wel kun je als DGA individueel pensioen opbouwen bij Brand New Day. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Maak dan een belafspraak of neem direct contact met ons op via 020-7585300.

Heb je hulp nodig?

We helpen je graag. Mail naar werkgever@brandnewday.nl of bel 020-75 85 360. Of kom langs voor een kop koffie, dat mag natuurlijk ook. Pensioen is een complex product, daarom vinden wij het raadzaam om advies te krijgen van een onafhankelijke pensioenadviseur. Wil je advies? We brengen je graag in contact met een adviseur bij jou in de buurt.