Veelgestelde vragen:
UBO-verklaring

De Ultimate Beneficial Owner (UBO) verklaring ontvangen we als pensioenuitvoerder graag om inzicht te krijgen in wie de uiteindelijke belanghebbende(n) van een organisatie zijn. Dit doen we om te controleren dat we geen zaken doen met personen die op een sanctielijst staan.

Wanneer vragen jullie deze UBO-verklaring op?

Wij vragen de UBO-verklaring altijd op bij het inregelen van een nieuwe pensioenregeling. Een nieuwe pensioenregeling kan niet geactiveerd worden zonder dat wij weten wie de uiteindelijke belanghebbende(n) van de organisatie zijn.

Wat als de werkgever geen UBO-registratie heeft bij de Kamer van Koophandel (KVK)?

Mocht de werkgever geen UBO-registratie hebben bij de KvK, dan kan hij een UBO-verklaring downloaden via deze link: UBO-verklaring. Heb je deze in het Engels nodig? Kik dan hier.

Wat moet ik doen als niemand binnen mijn organisatie voldoet aan de criteria van uiteindelijke belanghebbende?

In dat geval dient minimaal de CEO en CFO van het (moeder)bedrijf als UBO te worden aangemerkt.

Wat doen jullie met de ontvangen UBO-verklaringen?

De ingevulde en ondertekende UBO-verklaringen leggen wij vast in onze administratie. Wij voeren periodieke controles uit om te controleren of uiteindelijke belanghebbenden op een sanctielijst staan.

Wat controleren jullie met deze UBO-verklaringen?

We controleren altijd voor aanvang van een pensioenregeling of de uiteindelijk belanghebbende(n) van de werkgever op een sanctielijst van de Verenigde Naties, de Europese Unie of Nederland staat. Daarnaast voeren wij hier ook periodieke controles op uit.

Wat gebeurt er als er financiële sancties zijn opgelegd op een uiteindelijk belanghebbende?

Wanneer er financiële sancties zijn opgelegd op een uiteindelijk belanghebbende van een werkgever mogen wij helaas geen pensioenregeling met deze organisatie afsluiten. Als dat wel al gebeurd is, beëindigen wij de uitvoeringsovereenkomst.

Heb je een andere vraag?

We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op via [email protected] of bel naar 020 – 75 85 360.