De kosten: laag en lekker duidelijk

Geen kleine kostenlettertjes dus. Geen kosten vermeld op de zijkant van het papier. Hieronder leest u welke kosten uw bedrijf en uw werknemers betalen.

Waar hebben we het over?

De kosten die uw bedrijf betaalt, staan hieronder op een rijtje. De kosten voor een waardeoverdracht betaalt u natuurlijk alleen als u daar gebruik van maakt. En heeft u een adviseur? Die betaalt u natuurlijk zelf. In de blokken hieronder staat de uitleg en de hoogte van de kosten.

balloons_BLUE_D

De kosten

  • Pensioenpremie
  • Verzekeringspremie
  • Administratiekosten
  • Opstartkosten
  • Wijzigingskosten
  • Kosten waardeoverdracht (indien van toepassing)
  • Advieskosten (indien van toepassing)

Pensioenpremie

Dit is de pensioenpremie die op de pensioenrekening van de werknemer gestort wordt. Dit geld wordt belegd. De hoogte hiervan is afhankelijk van een aantal dingen, onder andere de leeftijd en het salaris van de werknemer.

U bepaalt zelf hoeveel u als bedrijf betaalt aan de pensioenopbouw van uw werknemers (binnen de fiscale grenzen natuurlijk). U kunt uw werknemers een deel van de premie laten betalen, of alle premies door het bedrijf laten betalen.

De kosten leveren overigens ook weer een kostenvoordeel op. Want over de hele pensioenpremie (inclusief de eigen bijdrage van de werknemers) betaalt u géén sociale premies. En de premie die u betaalt, kunt u op uw verlies- en winstrekening opvoeren als kosten. Dat scheelt u dus vennootschapsbelasting.

heart_BLUE_D

Verzekeringspremies

Voor de modules ‘Overlijden’, ‘Arbeidsongeschikt’ en (gedeeltelijk) voor ‘Overlijden Extra’ betaalt u als bedrijf de verzekeringspremies. Als u die modules aan wilt bieden natuurlijk, want het hoeft niet.

De hoogte van de verzekeringspremie is onder andere afhankelijk van de risico’s die u voor uw werknemers wilt afdekken. Dat bepaalt u zelf. Vanzelfsprekend zijn de verzekeringspremies zeer scherp.

Aantal werknemers lnclusief vrij beleggen Exclusief vrij beleggen
t/m 10 € 75 € 70
t/m 50 € 65 € 60
t/m 100 € 55 € 50
t/m 150 € 45 € 40
t/m 200 € 35 € 30
200 € 30 € 25

De administratiekosten

Hoe meer werknemers u hebt, hoe goedkoper het voor ons kan. Afhankelijk van het aantal werknemers betaalt u € 25 tot € 70 administratiekosten per werknemer per jaar. Als u voor vrij beleggen kiest, zijn de kosten € 5 per jaar hoger.

De opstartkosten

Dit zijn éénmalige kosten om alles goed te regelen. De hoogte van deze kosten is ook afhankelijk van het aantal werknemers.

Regelt u  het bedrijfspensioen bij Brand New Day via een adviseur? Dan betaalt u  de helft van deze opstartkosten.

Aantal werknemers Kosten
1 t/m 10 € 200
11 t/m 20 € 300
21 t/m 50 € 500
51 t/m 150 € 1.000
151 t/m 200 € 1.500
Meer dan 200 € 2.000
Wijzigingskosten
Juridische documenten Engelse vertaling € 250
Tussentijds toevoegen addendum € 250
Wijziging premiestaffel € 250
Wijziging of toevoegen deelnemeromschrijving € 250
Wijziging werknemersbijdrage € 150
Wijziging tenaamstelling met hetzelfde KVK-nummer € 150
Wijziging tenaamstelling, rechtsvorm (ook bij fusie of overname) en KVK-nummer € 250
Toevoegen Module aan regeling € 250
Wijziging beleggingsvrijheid € 150

Wijzigingskosten

Wij proberen de standaard kosten voor onze klanten zo laag mogelijk te houden. Dit kunnen wij alleen doen door voor bepaalde tussentijdse wijzigingen kosten in rekening te brengen. Kortom: de gebruiker betaalt.

Een huidige pensioenpot overdragen

Uw werknemer kan (meestal) de waarde van het pensioen van een vorige werkgever laten overmaken naar de nieuwe pensioenrekening bij Brand New Day. Dat regelen wij van A tot Z. De kosten daarvan zijn éénmalig € 150.

Wilt u een collectieve waardeoverdracht doen, van uw vorige pensioenuitvoerder naar ons? Dat regelen wij ook van A tot Z. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Als de waarde op de pensioenrekening van de werknemer wordt bijgeschreven, gelden uiteraard wel de normale kosten van het beleggen die de werknemer betaalt.

lamps_person_BLUE_D

Advieskosten

Wij hebben geen adviseurs in dienst. Dat kunnen we u dus niet bieden. Als u advies wenst, kiest u zelf een adviseur en betaalt u hem of haar ook direct voor zijn of haar diensten. Zo weet u ook zeker dat de adviseur aan uw kant staat. En niet aan die van ons of een andere aanbieder.

Voor de duidelijkheid: wij betalen adviseurs nooit provisie of kickbacks. Is ook verboden.