Stel zelf uw ideale bedrijfspensioen samen

Het bedrijfspensioen van Brand New Day bestaat uit vijf modules. De werkgever bepaalt – in overleg met de werknemers – welke modules onderdeel worden van het bedrijfspensioen: gelijk het hele plaatje of beginnen met een goede basis en later de regeling uitbreiden. Alles kan.

Module 1: Pensioen

Dit is de pensioenpremie die op de pensioenrekening van de werknemer gestort wordt. Dit geld wordt belegd. Als uw werknemer met pensioen gaat, wordt met het opgebouwde vermogen een pensioenuitkering aangekocht. Als de werknemer overlijdt nádat hij of zij met pensioen is, krijgen de nabestaanden hieruit een nabestaandenpensioen.

U kiest zelf of u alle pensioenpremie voor uw rekening neemt, of dat uw werknemers (een deel van) de premie betalen.

gift_balloons_BLUE_D

Module 2: Pensioen Extra

Ook wel bijsparen genoemd. Met deze module biedt u de werknemer de mogelijkheid om zelf bij te sparen voor meer pensioen. De werknemer betaalt deze extra inleg geheel zelf. Voordeel voor u is dat u over die extra inleg géén sociale lasten hoeft te betalen. Het welbekende cliché ‘win-win’ dus.

Module 3: Overlijden

Niet de leukste module nee. Maar wel een hele belangrijke, want het doet extra pijn als het gebeurt en er niks is geregeld. Overlijdt een van de werknemers vóór de pensioendatum? Dan krijgen de nabestaanden met deze module direct een levenslang partnerpensioen en is er ook een wezenpensioen geregeld voor kinderen jonger dan 18 jaar.

heart_BLUE_D
hearts_BLUE_D

Module 4: Overlijden Extra

Ja sorry hoor, we weten ook niet hoe je ‘extra’ kunt overlijden. Stomme naam, maar we weten even niks beters. Soms is er de wens om de nabestaanden een hoger nabestaandenpensioen te geven. Dat kan met deze module. Dit noemen we ook wel een tijdelijk partnerpensioen of een ANW hiaat-regeling. U bepaalt of de werknemers die dit willen zelf de premie hiervoor betalen of dat u dit op u neemt.

Module 5: Arbeidsongeschikt

Met de module ‘Arbeidsongeschikt’ worden premies en kosten doorbetaald als uw werknemer arbeidsongeschikt raakt. Dit geldt voor alle modules die u afsluit, behalve voor de module Pensioen Extra. Want daarmee legt uw werknemer zelf extra in. Let op: de module ‘Arbeidsongeschikt’ is alleen af te sluiten in combinatie met de module Overlijden of Overlijden Extra.