suitcase purple

Adviseurs van het eerste uur

Adviseurs van het eerste uur

De mooie groei die wij de afgelopen 10 jaar hebben doorgemaakt, is mede te danken aan de samenwerking met adviseurs. Daarom geven we graag het woord aan twee adviseurs die ons in de afgelopen jaren zagen opgroeien…

Max Ligtenberg – Pensioenadviseur bij Het Pensioenbureau

“Sinds 2012 werk ik samen met Brand New Day Premiepensioeninstelling om werkgevers te adviseren met het regelen van een bedrijfspensioen voor hun werknemers,” zegt Max Ligtenberg van Het Pensioenbureau. Als samenwerkend pensioenadviseur van het eerste uur heeft Max wel wat te vertellen over zijn ervaringen met Brand New Day.

“Het is prettig zaken doen met Brand New Day. Ze zijn informeel, daadkrachtig en heel toegankelijk. Je merkt dat de eigenaren zelf op de werkvloer rondlopen. Net als bij veel van zijn klanten,” vertelt Max.“ Dat zorgt er voor dat Brand New Day de enige pensioenuitvoerder is waar werkgevers zelf aankloppen om klant te worden. Ze vragen ons om hun pensioenregeling op te zetten voor hun werknemers, maar dan wel met de opmerking dat ze die graag door Brand New Day laten uitvoeren. Over andere pensioenuitvoerders horen we dat nooit.”

In 2012 is Brand New Day naast de particuliere producten ook bedrijfspensioenen gaan aanbieden aan werkgevers. “De directeuren hebben vanaf het begin goed geluisterd naar de behoeften van de klanten en hebben daar meer dan andere uitvoerders ook echt iets mee gedaan,” zegt Max. “Brand New Day heeft de pensioenmarkt in beweging gezet met een no-nonsense propositie met lage kosten en prettige service. Het was de eerste uitvoerder waar je voor je plezier zaken mee deed. Als pensioenadviseur is Max dan ook van mening dat door de komst van Brand New Day andere uitvoerders harder hun best zijn gaan doen.

Max Ligtenberg heeft ook nog een gouden tip aan Brand New Day. “Echte Brand New Day-klanten waarderen eenvoud en originaliteit. Kijk dus niet te veel naar andere uitvoerders, want klanten kiezen juist voor Brand New Day doordat jullie het anders doen. Eigenzinnigheid levert vaak betere producten op.”

Waarschijnlijk heb je nog geen leesbril nodig voor deze tekst. Tegen de tijd dat je pensioen in zicht is wel. En wedden dat er nog veel meer gaat veranderen in de tussentijd? Misschien wil je nu je nog jong en avontuurlijk bent wel beleggen. Maar als je die leesbril nodig hebt, vind je sparen misschien een beter idee. Gelukkig kan dit ook bij Brand New Day.

Mario Verlaan – directeur bij Van der Hulst en Verlaan 

Op de vraag of Mario Verlaan wil meewerken aan een interview vanwege het 10-jarig bestaan, hoeft hij niet lang na te denken. “Sinds 2010 werkt mijn kantoor Van der Hulst en Verlaan al samen met Brand New Day voor de particuliere producten en nog steeds naar alle tevredenheid”.

“Brand New Day is een kleine onderneming waar flexibiliteit en online dienstverlening voorop staan. Ze waarderen hun klanten en daarom vind ik het prettig om zaken met hen te doen, zegt hij. “Ze bieden producten met lage kosten en ze zijn een goede partner voor adviseurs. Brand New Day onderscheidt zich door voorop te lopen met online ontwikkelingen en dienstverlening.”

“Ze hebben mij niet alleen verrast door goede fondsen met een brede spreiding en de online mogelijkheden, maar ook met de automatische risicoafbouw waardoor het product vaak erg passend is voor mijn klanten.”

Brand New Day is dé pionier geweest op het gebied van oplossingen voor de woekerpolissen. Die polissen kenden hoge kosten en de aanpak van Brand New Day heeft geleid tot een kostenverlaging in de markt bij andere partijen. Dat is wel een compliment waard vindt Mario. Daarnaast waardeert hij de transparantie in de kostenstructuur. Er is geen andere partij in de markt die al hun kosten vooraf openbaar maken. En dus absoluut geen onverwachte kosten achteraf in rekening brengen. Dat is een prettige manier van zaken doen.

Mario geeft als tip aan Brand New Day mee om ook te kijken naar de mogelijkheden voor een Direct Ingaande Lijfrente op basis van beleggen. “Behoud externe fondsen en blijf ook kijken naar andere soort fondsen dan alleen de huidige fondsen. Bijvoorbeeld met opties om een grote daling of stijging te kunnen pareren of van mee te kunnen profiteren.”